3315 дней назадНеизвестный

Добрий день! У вересні 2014 року звільнився з держслужби. При звільненні подав у відділ кадрів декларацію про доходи за січень-вересень 2014 року. З жовтня 2014 року стою у центрі зайнятості. Кілька днів тому прийшов лист з колишнього місця роботи щодо надання декларації про доходи за 2014 рік. Чи повинен я включати у декларацію доходи отримані у 2014 році вже після звільнення (виплати по безробіттю)?

Юрист по ГФС

Доброго дня. 165.1. До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються такі доходи:

165.1.1 сума державної та соціальної матеріальної допомоги, державної допомоги у вигляді адресних виплат та надання соціальних і реабілітаційних послуг відповідно до закону, житлових та інших субсидій або дотацій, компенсацій (включаючи грошові компенсації інвалідам, на дітей-інвалідів при реалізації індивідуальних програм реабілітації інвалідів, суми допомоги по вагітності та пологах), винагород і страхових виплат, які отримує платник податку з бюджетів та фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування та у формі фінансової допомоги інвалідам з Фонду соціального захисту інвалідів згідно із законом, у тому числі (але не виключно):

Неизвестный (автор вопроса)

Тобто. якщо в Декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2014 рік суму виплати по безробіттю не вносити, то з мого боку ніяких порушень не буде? Але ж в самій Декларації є пункт, куди потрібно вписувати допомогу по безробіттю. Хочу наголосити, що я звільнився з держслужби і напевно Податковий Кодекс в такій ситуації не досить доречний.

Юрист по ГФС

Зрозумійте правильно: допомога вписується, але не оподатковується і саме Податковий кодекс, а не інший саме доречний в даному випадку.

При написании ответа используется разметка Markdown.