3318 дней назадИрина

Добрый день. Согласно ст.121 Земельного Кодекса Украины, я обратилась в горсовет для выдачи мне положенного земельного участка для строительства жилья.На одной из сессий мне выделили земельный участок под сроительство жилого дома по договору суперфиция сроком на 3 года.Но в последующем прокуратура подала иск о якобы незаконном(неправомерном) выделении земельного участка.Землю вернули горсовету. На данный момент меня вызвали в горсовет и предложили написать заявление на выделение того же земельного участка, но предупредили, что это уже будет договор аренды, что я должна оплатить проэкт(а это 4 с лишним тыс.грн), а так же ежегодно платить налог за пользование землей, при этом есть вероятность, что, если в определенные сроки я не построю там дом, то земельный участок снова отберут. Правомерны ли действия городского совета? Спасибо.

Вячеслав 0962618708

І так і ні..В місті можлива передача зем,ділянки лише у розмірах не більше 0,10 гектара за умови, що є вільна земельна ділянка, все що більше в оренду або продаж.

Міська рада просить заплатити кошти так як в бюджеті їх немає, тим паче враховуючи дану ситуацію в країні, коли кошти зявляться в казні вони розпроділяються по пріоритету, і аж ніяк не на виготовлення проекту відведення зем ділянки. В багатьох містах так працюють, щоб не затягувати час, проте іноді пропонують заплатити готівкою ніби-то від МіськРади, а потім їх повернуть, коли з'являться кошти.

Але на проекті діло не завершиться, потім потрібно його погодити та передати зем.ділянку на аукціоні. Якщо Ви дійсно впевненні, що все ж таки буде у Вас земельна ділянка то варто заплатити 4 тис і контрольювати процес, брати ділянку в оренду і потім приватизовувати.

Стаття 91. Обов'язки власників земельних ділянок. 1. Власники земельних ділянок зобов'язані: а) забезпечувати використання їх за цільовим призначенням;

Стаття 96. Обов'язки землекористувачів.1. Землекористувачі зобов'язані: а) забезпечувати використання землі за цільовим призначенням та за свій рахунок приводити її у попередній стан у разі незаконної зміни її рельєфу, за винятком випадків незаконної зміни рельєфу не власником такої земельної ділянки; б) додержуватися вимог законодавства про охорону довкілля; в) своєчасно сплачувати земельний податок або орендну плату; г) не порушувати прав власників суміжних земельних ділянок та землекористувачів; ґ) підвищувати родючість ґрунтів та зберігати інші корисні властивості землі; д) своєчасно надавати відповідним органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування дані про стан і використання земель та інших природних ресурсів у порядку, встановленому законом; е) дотримуватися правил добросусідства та обмежень, пов'язаних з встановленням земельних сервітутів та охоронних зон; є) зберігати геодезичні знаки, протиерозійні споруди, мережі зрошувальних і осушувальних систем.

Стаття 121. Норми безоплатної передачі земельних ділянок громадянам 1. Громадяни України мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності в таких розмірах: г) для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у селах - не більше 0,25 гектара, в селищах - не більше 0,15 гектара, в містах - не більше 0,10 гектара;

Якщо Прокуратура знайшла підстави вважати дії міськради не законними тоді потрібно вивчити матеріали справи, в чому саме полягала незаконність дій міськ ради.

Ирина (автор вопроса)

Земли 0,10га.Документацию я предположим оформлю, но я не уверена, что смогу полностью выстроить дом, подключить коммуникации(в условиях нынешнего экономического положения), как того требуют в горсовете, т.к прватизировать землю я смогу только на таких условиях. Если я не вложусь в сроки, я мало того, что потрачу деньги, так еще буду обязана вернуть участок в том виде, в каком мне его выделили?

Ирина (автор вопроса)

Що стосується " в чому саме полягала незаконність дій міськ ради" -не проведена реєстрація договору суперфіцію, не проведена реєстрація прав на нерухоме майно, відсутня документація, щодо проекту землеустрою по відведенню земельної ділянки.-це з тексту рішення суду.

При написании ответа используется разметка Markdown.