3286 дней назадЛюдмила

Доброго дня! В мене таке питання: інспектор ДПС виписав мені протокол про адміністративне правопорушення. Я в термін який дається ( 10 днів) на оскарження подала до суду за місцем проживання адміністративний позов про оскарження протоколу та його скасування. Тепер мені подзвонили з суда, щоб я прийшла й забрала свій позов в звязку з тим, що протокол не оскаржується а при розгляді справи мене викличуть потім я зможу давать, як пояснення чи заперечення проти протоколу.Я шось нічого не розумію, поясніть мені порядок оскарження протоколу а не постанови ДАЇ. Чи правомірні дії суду в цьому випадку і що робить далі. Дякую.

Так, дійсно, протокол про адміністративне правопорушення не оскаржується, але Ви маєте право оскаржити незаконні дії інспектора ДПС у тому числі й при складанні протоколу. Для з`ясування правомірності дій суду необхідно прочитати Ваш позов.

оскаржується тільки постанова , а не протокол.....якщо справу буде розглядати суд на підставі адмінматеріалів в тому числі й протоколу то всуді можете доводити доводи що протокол був винесений з порушенням (що може бути підставою) для відмови в притягненні до адмінвідповідальності..... АБО подавати позов адміністративний про визнання дій іспекторра ДАІ незаконними....

При написании ответа используется разметка Markdown.