3287 дней назадВиктор

Мне 24 года не разу не приходила повестка из военкомата и я туда не ходил!Теперь мне нужна справка от туда для оформления заграннпаспорта!По каким причинам не было повесток и что будит если я туда пойду?

Альберт Дубровський

Треба почати з того чи Ви перебуваєте на обліку у місцевому райвійськоматі, чи можливо ви, наприклад, по закінченню вузу не змінили військомат, або ж інший приклад, ви змінили місце проживання, а військомат не попередили! В цих та в інших випадках Вам можуть не приходити повістки. Якщо вам конче необхідна довідка із військомату, то доки не розпочався черговий призов, ідіть до них і вдавайте з себе законослухняного громадянина, запитайте чому нему нема повісток, ну і просіть довідку для виїзду за кордон, кажіть, що не нна довго, якщо у вас нема військового ремесла Вас поки ще не мобілізують, є лиш ризик того, що довідку не дадуть, а на наступний призов отримаєте повістку!

Альберт Дубровський

І якщо ви не отримували повісток з Вашої вини, наприклад, змінили місце проживання, а військомат не попередили, Вам можуть нарахувати штраф! Від мене все, може ще хтось із тут присутніх юристів мене поправить, чи щось додасть!

Альберт Дубровський

Зараз краще не йдіть, якщо здорові, бо згідно Указу Президента України "Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військових у 2015 році" черговий призов здійснюється у квітні-травні! Тож вам прямо там і можуть вручити повістку! А якщо знаєте, що є проблеми зі здоровям, то можна йти спокійно.

Аноним (автор вопроса)

Спасибо!Вы очень помогли!И нет я никогда не менял места жительства а на приписное тоже повесток небыло!

Аноним (автор вопроса)

или мне самому надо было идти к ним?

Альберт Дубровський

Відповідно до ст. 10 ЗУ "Про військовий обов'язок і військову службу" громадяни України, які приписані до призовних дільниць або перебувають у запасі Збройних Сил України чи проходять службу у військовому резерві, зобов'язані прибувати за викликом районного (міського) військового комісаріату для оформлення військово-облікових документів, приписки, проходження медичного огляду, направлення на підготовку з метою здобуття або вдосконалення військово-облікової спеціальності, призову на військову службу або на збори військовозобов'язаних. Ключові слова "прибувати за викликом". Отже, ви не зобов'язані самі до них іти, якщо нема повістки!

Аноним (автор вопроса)

большое спасибо!Значит моей вины нет в том что не было повесток?!

При написании ответа используется разметка Markdown.