3285 дней назадМарина

Добрый день. Такое дело. Муж и жена жили в квартире. У них 3 детей. Двое - женаты уже и живут отдельно. Один взрослый, но живет с ними. Жена умерла 10 лет назад. А 2 года назад умер и сын, который жил с отцом в этой квартире. В квартире остался только отец. Вот теперь отец просит сыновей, что бы они оба написали отказную от квартиры. Я так понимаю, что бы полностью ее оформить на себя, т.к. после смерти жены никто не занимался никаким наследством (не вступали в наследство на ее часть). И потом отдать ее по дарственной только одному сыну. Хочу узнать, какие доли у каждого сейчас на эту квартиру? Как можно одного из сыновей в такой ситуации лишить наследства? Спасибо.

P.S. Документы на квартиру не видела. Точно не могу сказать, что там на кого оформлено. Но судя по ситуации я так понимаю, что была на мужа и жену оформлена. Могу ошибаться.

Аноним

Для начала надо знать кто был собственником и от туда начинать плясать.

Марина

Если бы я знала - написала бы. А так хочу рассмотреть все возможные варианты.

Альберт Дубровський

Після смерті матері всі наявні діти і чоловік спадкували в рівних долях частку її квартири. Одна, якщо чоловік і той син, який проживав спільно з ними (якщо він там прописаний) вважаються такими, що фактично прийняли спадщину(нехай навіть не оформили, але по закону вони її прийняли), то ті із синів, які не написали заяву про прийняття спадщини (якщо звичайно не писали), вважаються такими, які відмовилися від неї, таким чином, після смерті сина, який проживав з ними (якщо в нього нема дружини та дітей) права на квартиру фактично належать батьку, який спадкує після померлого сина і його частку майна. В цьому разі, якщо він не був у нотаріуса, йому треба звернутися для отримання свідоцтва про право на спадщину на ту частку, яку він отримав після смерті дружини, та сина (кожна окремо), та зареєстувати це право власності у Реєстраційні службі, після цього він може розпоряджатися нею на власний розсуд. Позбавити одного із спадкоємців за законом частки у спадщині можливо шляхом складення заповіту або договору дарування квартири зараз чи в майбутньому (але якщо спадкодавець помре до моменту фактичного дарування то договір не вступить в дію і квартира спадкуватиметься на загальних за садах).

Це все, що я можу тут сказати, може хто ще щось додасть!

Марина

Спасибо большое.

При написании ответа используется разметка Markdown.