3272 дня назадАноним

Здравствуйте. Могу ли я изменить национальность своего умершего дедушки на основании того что его мать то есть моя прабабушка полька ?

ЮК «Alex»

Згідно з Законом Республіки Польща «Про Карту Поляка», який був прийнятий сеймом 7 вересня 2007 року, Карту Поляка може отримати: 1) особа, яка декларує власну приналежність до Польського Народу та відповідає наступним вимогам: — знає польську мову хоча б на початковому рівні та вважає її своєю рідною мовою; — знає та культивує польські традиції та звичаї; — в присутності консула Республіки Польща або уповноваженою ним особи складе письмову декларацію про свою приналежність до Польського Народу; — надасть докази, що хоча б один з батьків (мати або тато), дід або бабця, або ж прадід та прабабця (обидва) були польської національності або ж мали польське громадянство. 2) особа, яка надасть письмову довідку від польської або полонійної організації (польської організації в країнах Східної Європи — від ред..) про свою активну участь в діяльності на благо польської мови та культури, або ж польської національної громади на протязі не менш трьох останніх років. Карта Поляка може бути видана лише полякам зі Східної Європи та надається особі, яка не має польського громадянства або дозволу на проживання на території Республіки Польща. Також, Карта Поляка може бути видана особі, польське походження якої було підтверджене відповідно з правилами Закону Польщі «Про репатріацію» від 9 листопада 2000 року. Особам, які мають особливі заслуги, консул може видати Карту Поляка без обов’язкового надання яких-небудь підтверджень. Необхідно пам’ятати, що для отримання Карти Поляка володіння польською мовою на початковому рівні є обов’язковою умовою. Рівень знання польської мови консул оцінює самостійно.

Аноним (автор вопроса)

Це все я знаю. Польським володію відмінно, історію, культуру і традиції також знаю. Проблема в тому, що полькою була тільки прабаба, а прадід українець. В свідоцтві про народження батька в графі національність батьків стоять прочерки - тобто національність не вказана. Чи можна якось юридично відновити чи змінити національність мого предка в такому випадку

При написании ответа используется разметка Markdown.