3276 дней назадВалентин

Допоможіть порадою. Бабуся отримала пай розміром 3 га....орієнтовно у 2003-2004 році. Свідоцтва на пай не має а держ акт вона також не зробила. 2006 році бабуся померла. Я єдиний спадкоємець. На сьогодні в сільській раді земельна ділянка досі числиться за бабусею, є рішення сільради проте немає в мене документів.

Ходив у земельний відділ там сказали, що не можуть сказати був у бабусі сертифікат чи ні.....що потрібно звертатись в суд, щоб у судовому порядку зробити дублікат, але порадили спочатку зробити оголошення про втрату в газеті.

Хочу спробувати оформити землю на себе проте не знаю як саме. Коштів в мене немає на адвокатів, живу в селі, хочу сам спробувати звернутись до суду. Підскажіть будь-ласка з чого начати? Який орієнтовний процес? Що подавати в газету так як не має даних про сертифікат????

для початку напишіть в відділ держземагентства запит стосовно землі бабусі (сертифікату чи акту). У них є архівні книги, в яких міститься інформація про виданий документ бабусі (що не можуть сказати, то відговорки). Далі зверніться до нотаріуса (якщо ще не звертались). Ви мешкали разом із бубусею на момент її смерті? Якщо ні, то строки прийняття спадщини пропущені. Отримайте відмову (лист) від нотаріуса та звертайтесь до суду. Щодо самостійного звернення, шукайте зразки в мережі. Але без знання тонкощів вам буде важко... І в газету нічого подавати не потрібно - на померлу ніхто ніякого дублікату не видасть...

самі однозначно не впораєтесь тому раджу звертатись за допомогою (принаймні детальні консультації і складання документів).....

Вячеслав 0962618708

Я готовий Вам безкоштовно допомогти. Звертайтесь.

Аноним

Бабуся померла а в мене е лише сертифікат (копія) на пай.З чого почати.....

Аноним

У бабушки дети есть? Они наследники.

Починайте із подачі в нотаріальну контору заяви про прийняття спадщини і шукайте оригінал сертифікату або виготовляйте дублікат.

При написании ответа используется разметка Markdown.