3264 дня назадАлла

31 грудня 2014 р. помер батько моєї матері, їх в сім'ї троє, з дідом проживав молодший син, мати та інший син живуть окремо. Підкажіть, будь ласка, коли вступати в права наслідування і хто першим це повинен зробити. Заздалегідь Вам вдячна !

http://vk.com/law.assistence

звертайтесь до нас. будем раді допомогти. Наслідування за законом виникає у разі, якщо воно не змінено або не скасовано спадкодавцем у заповіті. Новий ЦК України значно розширює коло спадкоємців за законом. Це здійснюється як збільшенням кількості черг спадкоємців, так і розширенням кількості осіб, які мають право спадкування за правом представлення. До першої черги належать найбільш близькі родичі спадкодавця — батьки, діти, той з подружжя, який його пережив. другу чергу спадкують рідні брати та сестри спадкодавця, його баба та дід як з боку батька, так і з боку матері. Відповідно до ч. 2 ст. 26 Сімейного кодексу України (далі СК України), рідними визнаються як повнорідні, так і неповнорідні брат і сестра. При цьому повнорідними визнаються брати і сестри, які мають спільних батьків, а неповнорідними — які мають спільну матір або спільного батька.

http://vk.com/law.assistence

І вам вже потрібно відкривати спадкову справу.

якщо заповіту не було то спадкоємцями по закону 1 черги є діти і дружина спадковадця...тому хто проживає окремо від спадкождавця потрібно протягом 6 місяців з дня смерті подати нотаріусу заяву про прийняття спадщини....

Наталья Леонидовна

Сини та донька спадкодавця є спадкоємцями першої черги. В разі відсутності заповіту їхні частки при спадкуванні є рівними.

Для прийняття спадщини, спадкоємцям необхідно звернутися до нотаріуса за останнім місцем проживання спадкодавця з заявою про прийняття спадщини або про відмову від її прийняття.

При написании ответа используется разметка Markdown.