3259 дней назадАноним

Прошу допомоги. Я рік назад зустріла чоловіка, який розвівся з дружиною та ділив майно. Ми одружилися, я йому довіряла, продала свою квартиру та передала кошти без розписки в нотаріуса при свідках чоловіку, який з моїм знайомим пішов передавати кошти колишній дружині мого чоловіка під розписку, вона в суді відмовилась від притензій на будинок і я з дітьми переїхала в будинок чоловіка. В суді мій чоловік сперечався з колишньою дружиною про те що будинок зведений самочинно, а колишня стверджувала що були документи на реконструкцію. На сьогоднішній день чоловік подав до БТІ документи що всеж таки була реконструкція. Земельна ділянка зараз приватизовується. Мене та моїх дітей відмовився прописати в будинок. Мені погрожує що викине на вулицю. Що мені робити?

Александр +38 (067) 292-19-74

думать. и по возможности до того как что-либо сделать. а делать следующее, ищите тех свидетелей, пускай дают письменные показания о факте передачи денег. нотариус ясно дело такую бумаженцию удостоверять не станет, но подпись на ней - обязан. после, говорите с музчиной о том, что лучше в добровольном порядке. только не спешите - дождитесь узаконивания имущества. реконструкция/не реконструкция, а узаконит - приобретёт право собственности на него он во время брака. а на незаконное сооружение права собственности у него быть не может.

Аноним (автор вопроса)

Запропонував скласти договір що поверне половину суми від продажу будинку та боюсь що такий документ буде нікчемним, допоможіть скласти правильно якщо є можливість

якщо визнає борг, нехай наразі підписує розписку, якою це підтвердить. Тільки умову "після продажу" не потрібно писати, бо є ризик ніколи грошей не побачити, так як чоловіка неможливо примусити продати, а строк повернення позики взагалі може не настати за наявності умов "після продажу". Буде потрібен зразок такої розписки, звертайтесь. За наявності належної розписки маєте всі шанси на стягнення у судовому порядку.

При написании ответа используется разметка Markdown.