3255 дней назадАноним

здравствуйте. скажите - можно ли присутстовать на проведении тендера на выполение строительно-ремонтных работ между фирмами строительными и заказчиком (гос.учерждение) у меня есть подозрение что одна с фирм которая все время выигрывает тендера на проведение работ " подкупает" (дает взятку) кому с комиссии. т.к на данный момент один с виду работ выполняет фирма которая не влаживается в сроки сдачи + нету элементарного инструменту ( молотка, перфоратора) все рабочих личное. + в оплате к сотрудникам отношение никакого. 1 обед такой -быстро (10-20 минут) перекусили и дальше стают делают. 2 подсобник например по 12 часов в день при таком обеде (10-20 минут) получает 100 в ДЕНЬ.

Аноним

http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/1197-18

Стаття 9. Громадський контроль у сфері державних закупівель

1. Громадський контроль забезпечується через вільний доступ до всієї інформації щодо державних закупівель, яка підлягає оприлюдненню відповідно до цього Закону.

2. Замовники і учасники процедур закупівель та Уповноважений орган повинні сприяти залученню громадськості до здійснення контролю у сфері закупівель відповідно до законів України "Про громадські об’єднання", "Про звернення громадян" і "Про інформацію".

3. Громадяни і громадські організації та їх спілки не мають права втручатися в діяльність Уповноваженого органу та процедуру визначення замовником переможця торгів.

4. Під час проведення процедур розкриття пропозицій конкурсних торгів мають право бути присутніми представники засобів масової інформації та уповноважені представники громадських об’єднань. Замовники зобов’язані забезпечити безперешкодний доступ представників засобів масової інформації та громадських об’єднань на їхню вимогу до процедури розкриття пропозицій конкурсних торгів та право на фіксацію технічними засобами.

напишіть скаргу до прокуратури, висловлюйте свої підозри. До обов*язкового переліку док. для тендеру входять і списки по наяності власного або орендованого обладнання, і списки наявності працівників тощо. Перевірки господарської діяльності на предмет відповідності заявленому при участі в тендері, легко можуть підтвердити ваші підозри. Прокуратура здійснює перевірку, в т.ч., способом доручень конролю питань по працівниках управлінню праці і тд.

При написании ответа используется разметка Markdown.