3197 дней назадТетяна

Чи є таке право у військовослужбовця (військова служба за призовом під час мобілізації) самостійно обрати шпиталь для проходження лікування та ВЛК щодо звільнення від військової служби по стану здоров'я?
Дякую.

Зкаапитання Тетяна Чи є таке право у військовослужбовця (військова служба за призовом під час мобілізації) самостійно обрати шпиталь для проходження лікування та ВЛК щодо звільнення від військової служби по стану здоров'я?

Відповідь По за місцем дислокації військовослужбовець таке право у випадку необхідності має. Але згідно з постановою КМУ лише ВЛК вирішує на підставі поданих документів про звільнення від служби

Тетяна (автор вопроса)

Будь-ласка, уточніть. 1. Наразі військовослужбовець знаходиться у лікарні за місцем проживання. Чи є це знаходження - "по за місцем дислокації"? 2. У шпиталі, в якій військовослужбовця направили з частини, надали висновок, що проблем за його скаргами на здоров'я не знайдено. Після чого військовослужбовець самостійно діагностувався у київській клініці за власний кошт: на томограмі виявлені ураження хребта. Чи є це підставою вимагати відповідного лікування в іншому шпиталі та відшкодування коштів за діагностику? Щиро дякую.

Артур

Чи може військовослужбовець контрактної служби відмовитись від лікування у шпиталі

При написании ответа используется разметка Markdown.