3192 дня назадАноним

Здравствуйте. Фирмы работают в коммерческой структуре. Были проедены работы по ремонту объекта (нюансов не знаю) на основании договора, договорной цены, сметы. Но при возникновении определенных вопросов, в суде требуют предоставить акт дефектовки, который при заключении сделки не создавался. Как аргументировать отсутствие данного документа?

Вы ответчик или истец?

а чи підтверджуються у Вас неякісні роботи, дефекти ? Який взагалі предмет спору ?

Аноним (автор вопроса)

ответчик некач. работ нет. просто ремонт.

Згідно ч.ч.1, 2 ст.837 ЦК України,- за договором підряду одна сторона (підрядник) зобов'язується на свій ризик виконати певну роботу за завданням другої сторони (замовника), а замовник зобов'язується прийняти та оплатити виконану роботу. Договір підряду може укладатися на виготовлення, обробку, переробку, ремонт речі або на виконання іншої роботи з переданням її результату замовникові.

Дефектний акт - це документ, яким визначається фізичний обсяг робіт (дефектний акт із зазначенням умов виконання робіт) та складається кошторисна документація..

Яку позицію обрати конкретно у Вашому випадку, потрібно дивитись по матеріалах справи ...

Аноним (автор вопроса)

Если договор был создан на основании сметы, в нем было прописаны все условия, перечень работ,сумма, то получается что на основании согласия сторон деф. акт не нужен? Разве что Заказчик сам создал деф.акт, потом смету и передал ее для ознакомления и возможной правки Подрядчику.

виходячи з моєї багатолітньої судової практики спорів по договорах підряду, генпідряду, субпідряду, при наявності належним чином укладеного договору, проектно-кошторисної документації (договірна ціна, локальний кошторис, відомість ресурсів до кошторису тощо), питань щодо дефектних актів не виникало... Вам все ж краще звернутись на консультацію з матеріалами, з Ваших питань не вдається зрозуміти суть спору, проблеми, відповідно, проаналізувати ситуацію ..

При написании ответа используется разметка Markdown.