3180 дней назадЛюдмила

Доброго дня! При оформленні сільською Радою акта на земельну ділянку була допущена помилка (замість провулку занесено вулиця, і не вірно записаний номер будинку). При видачі цього акту сільською Радою номер будинку був виправлений, але ручкою іншого кольору. При переоформленні акта на землю на свідоцтво про право власності на землю цей акт (з виправленням) не приймають, говорять, що він не дійсний і вимагають пред'явити судове рішення про визнання права власності на цю земельну ділянку. В сільській Раді копія акту на земельну ділянку (з виправленням) згоріла в результаті пожежі, тому не попала в архів. Чи правомірні вимоги органу, який видає свідоцтво на право власності земельної ділянки,йти до суду, чи можливе підтвердження сільської Ради в зроблених помилках в акті, який вона сама видавала і сама виправляла. кадастровий номер земельній ділянці присвоєний. Дуже дякую. З повагою Людмила.

Наталья Леонидовна

вимоги органу, який видає свідоцтво про право власності на земельну ділянку є правомірним, оскільки дійсно державний акт про право приватної власності на землю в якому є помилка (у вашому випадку вона не одна) є недійсним.

Якщо земельній ділянці присвоєнний кадастровий номер, то потрібно ще й для видачі свідоцтва органу надати витяг з Державного земельного кадастру.

Зверніться до суду з позовом про скасування державного акту та зобовязання видати новий.

Аноним (автор вопроса)

Дякую за відповідь. Інші юристи говорять, що достатньо органу, який видавав документ (сільській Раді чи Землеупоряднику ) на акті зробити позначку "Исправленному верить". Чи можливий такий варіант? Дякую. З повагою Людмила.?

Аноним

інші юристи(ті які вам це кажуть) напевне купили диплом.

п. 4.1 Інструкції про заповнення бланків державних актів на право власності на земельну ділянку і на право постійного користування земельною ділянкою, затвердженої наказом Держкомзему від 22.06.09 р. № 325 - прямо заборонено виправлення в державних актах

При написании ответа используется разметка Markdown.