3162 дня назадАноним

Взяли деньги в долг под проценты, но пока нет возможности возвратить долг, может ли частный кредитор забрать у нас квартиру?

Что подписывали при получении кредита?

Аноним (автор вопроса)

Абсолютно ничего!

Проблематично для него это.

Аноним (автор вопроса)

Можем быть спокойны? Спасибо большое!

Что бы полностью ответить, нужно подробно ситуацию изучить.

Аноним (автор вопроса)

Моя крестная, якобы у кого то берет деньги и занимает под проценты, без расписок, без каких либо бумаг! На данный момент пока нет возможности вернуть долг и вот теперь она говорит, что он у вас заберет квартиру за долг!

Аноним

Доброго дня. Ваш приватний кредитор може забрати гроші (кредитні) тільки в судовому порядку, при цьому він повинен довести, що в нього і у Вас виникли правовідносини з надання кредиту. Стягнення може бути в добровільному порядку (коли Ви самі сплатите взятий кредит) та в примусовому за судовим рішенням (здійснюється виконавчою службою). При цьому, щодо Вашого житла, то, згідно ч.7 ст.52 Закону України "Про виконавче провадження", у разі якщо сума, що підлягає стягненню за виконавчим провадженням, не перевищує десяти розмірів мінімальної заробітної плати, звернення стягнення на єдине житло боржника та земельну ділянку, на якій розташоване це житло, не здійснюється. У такому разі державний виконавець зобов'язаний вжити всіх заходів для виконання рішення за рахунок іншого майна боржника. Тобто тільки якщо у Вас не буде іншого майна та коштів для погашення боргу та його сума перевищує 10 мінімальних заробітних плат, державний виконавець дійсно зможе звернути стягнення на нерухоме майно. Гадаю допоміг.

Аноним (автор вопроса)

Если нет никаких бумаг и расписок, как он может забрать квартиру?

При написании ответа используется разметка Markdown.