3137 дней назадАноним

Чи нададуть відстрочку якщо оформити опіку за своєю бабусею якій 81 рік, і які документи для цього потрібні або куди потрібно звернутись, дякую.

Аноним

Про яку саме відстрочку йде мова?

Аноним (автор вопроса)

Відстрочка у звязку з доглядом.

Аноним

Якщо я правильно розумію, відстрочка від призову на строкову військову службу?

Аноним (автор вопроса)

правильно, від призову, вибачте забув вказати.

Аноним

Стаття 17. Відстрочка від призову на строкову військову службу

  1. Відстрочка від призову на строкову військову службу надається призовникам за рішенням районної (міської) призовної комісії відповідно до цього Закону за сімейними обставинами, станом здоров'я, для здобуття освіти та продовження професійної діяльності.

1) непрацездатних батька і матір чи одинокого непрацездатного батька (одиноку непрацездатну матір) або непрацездатних осіб, під опікою, піклуванням чи на утриманні яких перебував призовник, або осіб, над якими призовник здійснює опіку чи піклування, якщо вони не мають інших працездатних осіб - громадян України, зобов'язаних відповідно до законодавства їх утримувати. Непрацездатність зазначених осіб визначається в порядку, встановленому законодавством;

Для оформлення такого опікунства потрібно: Вам знадобиться

Паспорти заявника та опікуна Заява опікуваного Довідка з місця проживання Згода близьких родичів на опіку Медичний висновок про стан здоров’я заявника Акт обстеження житлово-побутових умов

1 Патронаж встановлюється над старезною, хворий або немічною бабусею. При патронажі укладається договір довірчого управління майном. Якщо ж пенсіонерка визнана частково або повністю недієздатною, то необхідна повна опіка. Крім перерахованих вище документів від потенційного опікуна будуть потрібні позитивні характеристики, довідки з місця проживання, відомості про стан здоров’я, відсутність важких захворювань, заяву і згода його близьких родичів. Закон чітко прописує, як оформити опікунство і в якому порядку. Крім того, фахівці з органу опіки підкажуть, які папери потрібно подати додатково.

. 2 Після того як зібрані всі необхідні документи, заявник та підопічний подають у відділ опіки дві заяви. Співробітники соціальної служби перевіряють їх достовірність. З цією метою вони виходять за місцем проживання, оглядають житлові умови опікуна й опікуваного. Закон надає їм термін для розгляду заяв 30 днів. Якщо немає ніяких сумнівів, виноситься рішення про встановлення опіки чи патронажу над бабусею. Останнім часом почастішали випадки шахрайства з людьми похилого віку та безпорадними людьми з метою привласнення їх житлоплощі. Тому потрібно готуватися до суворої перевірці.

. 3 За наявності підстав відділ опіки має право патронажну опіку не встановлювати. Рішення про відмову можна оскаржити в райсуді в порядку позовного провадження. Якщо бабуся психічно нездорова, то перед подачею заяви необхідно провести судово-медичну психіатричну експертизу. Це необхідно для визнання її недієздатною за рішенням суду. Експертиза проводиться за згодою хворої. Але якщо стан її здоров’я не дозволяє це зробити, то проводиться примусова госпіталізація за направленням районного психіатра. Протягом 3 днів після встановлення опіки складається опис майна, що належить опікуваному. Ця процедура проводиться у присутності свідків.

. 4 Потім оформляється договір опіки. За рішенням сторін він може бути оплатним за рахунок опікуваного. Можливе призначення невеликого посібника. Патронаж, як правило, здійснюється безкоштовно. Органи опіки будуть регулярно відвідувати літньої людини і перевіряти, як здійснюється турбота про нього. Якщо надійдуть скарги, то опікунство чи патронаж будуть припинені. Вибрати кандидата в опікуни або патронатори стара бабуся може самостійно. Патронатора можна поміняти або повністю усунути від обов’язків, якщо бабуся напише відповідну заяву. Основні права та обов’язки опікуна встановлені в цивільному законодавстві.

. 5 Так, піклувальник зобов’язаний здійснювати турботу про опікувати. Це стосується не тільки особистих потреб літньої жінки, але і її майна. Якщо треті особи намагаються зловживати правами пенсіонерки, опікун зобов’язаний припиняти їх дії і вживати заходів для збереження майна. У разі зміни місця проживання бабусі, органи опіки повинні бути про це проінформовані. До речі, закон не вимагає, щоб опікун жив разом з старезної жінкою. Досить регулярно відвідувати її і допомагати по господарству. Органи соцзахисту вправі контролювати дії піклувальника. Наприклад, вони можуть попросити звіту про витраченої пенсії.

. 6 Оформлення опіки не дає права спадкування після смерті опікуваного. Крім того, ні опікунство, ні патронаж не пропонують жодних пільг для опікуна. Все робиться на добровільній основі. Повний опікунство над недієздатною бабусею означає, що її помічник буде здійснювати від її імені всі угоди, розпоряджатися її майном. При патронажі на вчинення всіх дій необхідна згода престарілого. Опікуном або піклувальником може бути будь-яка особа: як родич, так і стороння людина.

. 7 Бувають ситуації, коли виникла необхідність у призначенні піклувальника, але немає підходящої кандидатури. До призначення опікуна за нужденним людиною наглядатиме орган опіки та піклування, як офіційний представник пенсіонерки. Опікунами, як правило, стають родичі або просто добрі й чуйні люди. Допомагаючи людям похилого віку абсолютно безоплатно, вони роблять світ кращим і подовжують їм найдорожче — життя.

Аноним

Тобто Вам можуть надати відстрочку у випадку, якщо оформлено опіку і при цьому має інших працездатних осіб - які могли б здійснювати опіку. Надіюсь допоміг.

Аноним (автор вопроса)

підскажіть, будь-ласка, чи потрібно мені звільнятись з роботи в разі якщо я буду опікуном?Дякую

Для призначення опіки необхідно звертатись в першу чергу до т.з. опікунської ради при місцевій державній адміністрації. Для того, щоб Вас призначили опікуном не має необхідності в звільненні з роботи, т.як опікун може працювати.

Аноним (автор вопроса)

Дуже дякую,

Іван

Чи маю я право на відстрочку, якщо я є опікуном у бабусі? Бабуся проживає в будику одна.

Яна

А якщо уже призовник у армії,то його можуть відкликати зі служби якщо він оформив опікунство над його бабусею ,яка не має ніяких родичів.

Толік

Чи можуть мене забрати на строкову службу в армію під час оформлення документів на опікунство?

Аноним

Опікун над ким? Бабусею 80-ти років? Сумніваюся. Військкомат теж.

~= А Д В О К А Т =~

Якщо встигнуть - то "забриють", адже потрібно мати факт оформленої опіки, а не початок процесу. Та й орган опіки ще може й відмовити... Потім з армії можна розпочати процес звільнення, що займе ще купу часу під час вже служби. Так можна і всю службу відслужити "в процесі"...

Валентина

Розкажіть, будь ласка, чи має право мій син на відстрочку від армії , як що я є інвалідом 3 групи, а моя мама потребує постійного стороннього догляду. Мамі 82 роки та ще перелам шийки стегна. Я єдина донька у мами і син в мене один. І яка різниця між опікою та піклування? Заздалегідь вдячна за відповідь.

Аноним

Чи маю я право на відстрочку якщо одинокий батько є інвалідом війни на пенсії?

~= А Д В О К А Т =~

Маєте.

Анатолій

Чи оформлене піклування у формі патронажу над бабусею 86 років, яка немає ніяких родичів дає право відстрочки вд строкової служби в армії

~= А Д В О К А Т =~

Дає.

Анатолій

Дякую

Аноним

чи відстроняють від арміі опікуна за людиною інваліда з дитинства

Анонім

Чи може бути відстрочення від армії, якщо я є опікуном дідуся 70 років,із нами проживає моя неповнолітня сестра

~= А Д В О К А Т =~

Якщо є опікуном офіційно - то може.

~= А Д В О К А Т =~

Але все це потрібно вірно оформити, інакше не зарахують - за деталями можете звернутись персонально, потрібен діалог.

Аноним

Якщо я стану опікуном непрацездатного брата то я отримаю відстрочку? А наш тато не може стати опікуном за станом здоров'я, то треба це теж підтвердити? А якщо е інші родичі? Наприклад сестра покійної мами, і вона не хоче глядіти брата. То в такому випадку шо?

~= А Д В О К А Т =~

Звертайтесь персонально, потрібен діалог щоб вірно все оформити.

Аноним

Якщо я опікун над братом інвалідом з народження,можу мати відстрочку?

~= А Д В О К А Т =~

При певних обставинах може й можете. Звертайтесь персонально, потрібен діалог щоб вірно все оформити.

Аноним

Якщо я оформлю опікунство над бабусею, в якої є родичі, то це не звільняє мене від служби. Вірно?

~= А Д В О К А Т =~

Якщо опікунство буде оформлено офіційно - то хто взнає: є в неї ще родичі чи ні? Головне щоб їх не було прописаних разом з нею.

Світлана

Скажіть, будь ласка, якщо мій син веде догляд за рідним дядьком, який постраждав у армії, і є 30 років інвалідом ІІ групи ( психічний розлад), чи має мій син право на відстрочку? Догляд встановлено управлінням соціального захисту населення за висновком лікарської комісії, що дядько потребує стороннього догляду.

~= А Д В О К А Т =~

Право може й мати, але всі складності починаються з правильного оформлення такого права, що потім наздолужити не можливо, коли вже потрапить реально "в армію". За деталізацією звертайтесь персонально.

Олександр

Доброго дня, хочу оформити догляд за бабусею (патронаж), але коли зателефонував в місцеве Управління соціального захисту, вони відповіли, що не знають про що я говорю. Патронаж все ще існує чи можливо його вже скасували, можливо мені треба звертатись до іншого органу?

~= А Д В О К А Т =~

Звертайтесь персонально.

Аноним

чи можна оформити опіку над людиною похилого віку в період воєнного стану.

Аноним

Доброго дня.Чоловік сирота є опікуном своєї бабус ії 84 роки по повісці пішов і взяли служити чи можна щось зробити.

Аноним

Хлопець подав документи на опікунство . Йому виписали день назад повістку , але він пояснив що готуються документи по опікунству над його дідусем . Документи будуть готові через 2 тиждня . А з’явитись йому потрібно у воєнкомат раніше , ніж будуть готові документи . Чи можуть дати відстрочку йому , без документів на руках …? Чи зможе він надалі бути опікуном ?

Аноним

Доброго вечора. Чи має право на відстрочку молодший син коли один син служить а молодший в дома з батьками у якого батько ліквідатор на чорнобелі. Чоловікови 69р.

Олександр

Чи можуть відмовити у відстрочці від призову під час мобілізації якщо я надаю постійний догляд дідусю, в якого є троє дітей і в них також є повнолітні діти?

Аноним

Чи можу отримати опікунство над бабусею як що там приписаний син і невістка

Аноним

Да -война и нахер не нужна. молодежь рискует за сраных политиков.

При написании ответа используется разметка Markdown.