3159 дней назадЗоя

После отзыва лицензии, мной было написано заявление ликвидатору банка Надра с кредиторским требованием,но надежды на возврат почти нет. Как мне действовать,чтоб добиться возврата депозита? Как и куда, в какой суд или прокуратуру я могу обратиться, чтоб подать заявление или иск на взыскание средств с собственников и топ менеджеров банка и за ограбление вкладчиков. Я - пенсионерка.И очень нуждаюсь сейчас в средствах,которые были накоплены для обеспечения достойной жизни в старости.Я живу в районном центре и сомневаюсь,что наш суд и пркоратура будет заниматься этим вопросом.

Прокуратура Вам не поможет. Вам необходимо обращаться в суд по месту Вашего проживания с иском о взыскании депозита с банка. ЗРАЗОК
До ____ районного суду (найменування суду) м.___ Позивач: _____ (ПІБ) (повна домашня адреса з індексом) (номер телефону) Відповідач: (повна назва банківської установи) (юридична адреса офісу банківської установи) (фактична адреса офісу банківської установи) (телефони) Ціна позову: __ загальна сума (сума вкладу + відсотки) Державне мито: відповідно до п.3 ст.22 Закону України «Про захист прав споживачів» споживачі звільняються від сплати держмита за позовами, що пов'язані з порушенням їх прав Витрати на ІТЗ: 120,00 грн.

Позовна заява про захист прав споживача фінансових послуг

20 року між мною _______ (далі Позивач), та_________(повна назва установи банку) (далі Відповідач) був укладений депозитний Договір № ___ (далі Договір), у відповідності з яким я розмістив (-ла) в установі банку депозит на суму __(______) гривень на строк _(___) днів з виплатою _ % __(вказати: щомісячно, щоквартально, в кінці терміну інше). На підтвердження укладення Договору та внесення грошових коштів на депозитний рахунок Відповідача додається копія Договору та документ, що підтверджує отримання коштів Відповідачем. 20 року після закінчення строку вкладу, я звернувся (-лась) до Відповідача з письмовою заявою про намір забрати вклад і нараховані відсотки (копія заяви з відміткою про прийняття додається). Однак, Відповідач відмовив мені у видачі вкладу, посилаючись на відсутність грошових коштів (копія відповіді Відповідача, якщо така є, додається або додається копія корінця про вручення листа Відповідачу і вказується на відсутність відповіді з боку Відповідача у встановлений законом термін).

Вважаю такі дії Відповідача протиправними і такими, що порушують мої права як споживача фінансових послуг, тому і звертаюсь до суду для захисту моїх прав. У відповідності зі ст. 4 Закону України "Про захист прав споживачів", споживачі під час придбання, замовлення й використання продукції, яка реалізується на території України, для задоволення своєї особистої потреби мають право, зокрема, на захист своїх прав державою; належну кількість продукції й обслуговування; звертання до суду й іншим уповноваженим органам державної влади за захистом порушених прав. Та відповідно до п. 5 ст. 110 Цивільного процесуального кодексу позови про захист прав споживачів можуть пред’являтися також за місцем проживання споживача. У відповідності до ст. 2 Закону України «Про банки та банківську діяльність», вклад (депозит) – це кошти в готівковій або у безготівковій формі, у валюті України або в іноземній валюті, які розміщені клієнтами на їх іменних рахунках у банку на договірних засадах на визначений строк зберігання або без зазначення такого строку і підлягають виплаті вкладнику відповідно до законодавства України. У відповідності до ст. 55. Закону України «Про банки та банківську діяльність» регулювання відносин банку з клієнтом регулюються законодавством України, нормативно-правовими актами Національного банку України та угодами (договорами) між клієнтом та банком Згідно зі ст. 41 Конституції України, «кожен має право володіти, користуватись і розпоряджатись своєю власністю, результатами своєї інтелектуальної, творчої діяльності. Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Право приватної власності є недоторканим…». Виходячи з цього, вважаю, Відповідач відмовившись видати вклад по його закінченні, порушив моє право приватної власності на вклад, закріплене Конституцією України. З гідно ст. 629 Цивільного кодексу України, договір є обов’язковим для виконання сторонами. А згідно ст. 525 Цивільного кодексу України, одностороння відмова від зобов’язання або одностороння зміна його умов являються неприпустимими, якщо інше не встановлено договором або законом. Виходячи з вищевказаного, вважаю відмову Відповідача у видачі мені суми вкладу незаконною, такою що позбавляє мене права вільно розпоряджатися власними грошовими коштами, у зв’язку з чим вважаю необхідним звернутися до суду за захистом моїх прав, порушених Відповідачем. На підставі вищевказаного і керуючись ст.ст. 41, 55 Конституції України, ст.ст.15, 16, 525, 629, 1058, 1060 Цивільного кодексу України, ст.ст.3, 4, 5, 27, 31, 79, 85, п. 5 ст. 110, 118-120 Цивільного процесуального кодексу України, ст.ст.2, 57 Закону України «Про банки та банківську діяльність» та ч. 3 ст. 22 Закону України «Про захист прав споживачів»,

Прошу:

  1. Прийняти позовну заяву до провадження.
  2. Стягнути з Відповідача на користь Позивача суму депозиту___ та відсотки, в розмірі __% річних, що разом складає ___
  3. Стягнути з Відповідача на користь Позивача судові витрати, а саме: витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу – 120,00 грн.

Додатки (все в 2-х екземплярах): 1. Копія договору вкладу. 2. Копія квитанції про зарахування коштів на рахунок Відповідача. 3. Копія заяви на адресу Відповідача з вимогою про виплату депозиту і нарахованих відсотків. 4. Копія відповіді Відповідача на заяву Позивача про повернення вкладу (якщо є). 5. Копія довідки про баланс депозиту Позивача, видана Відповідачем (якщо є). 6. Квитанція про оплату витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу (ІТЗ). (Оригінал квитанції прикріплюєте до позовної заяви, а копію – залишаєте собі). 7. Позовна заява.

Дата ___ Підпис ___

При написании ответа используется разметка Markdown.