3150 дней назадНикита

Я хочу зняти двох кімнатну квартиру. Орендодавець при зустрічі в усній формі вказав суму в розмірі 700 грн за місяць протягом року. Квартира не в кращому стані і нам потрібно там зробити косметичний ремонт за власні кошти без повернення цих коштів орендодавцем, але це не головне. Документів на квартиру поки що нам не показали, так як він не вступив ще в спадщину, сказав, що на наступній неділі він вступить в дію і при укладенні договору він їх нам покаже. Через два дні орендодавець змінив своє рішення відносно оплати (70012) і пропонує оплатити за рік відразу всю суму 8400 грн, або кожного місяця по 30 доларів і тільки в доларах. Зараз 30 доларів це 700 грн, а враховуючи його не стабільність через 2-3 місяці 30 доларів може бути 1500 грн. А це не та сума про яку домовлялись. Згідно арифметики начебто все вірно, 8400/12=700 грн, 700 грн це 30 доларів, 3012*23=840 (+/-), але ж на дійсності це не так, не виходить 700 грн. Якщо я відмовляюсь від оплати в доларах кожного місяця, а буду плати в грн і вже як сказав орендодавець не 700, а 800 грн (змінив уже суму) і по договору, то він кожні три місяці може міняти суму оплати. Підкажіть будь ласка, що робити? Де можна знайти вірний договір "без подвоха"? І в якій валюті оплачувати оренду? Дякую!!!

Вірним буде той договір про умови якого ви домовитеся, головне щоб не суперечив законодавству. Платити краще в гривнях, або якщо хоче в доларах то зазначте сталий курс долара на сьогоднішній день з умовою, що зміна курсу не впливатиме на орендну плату в майбутньому. Пункт яким передбачено можливість змінювати плату протягом кожних трьох років просто приберіть, все, або зазначте що орендна змінює ться при умові....! Все. Головне щоб він погодився на всі умови. Якщо потрібен договір, звертайтеся maxmuravskiy@ukr.net.

Аноним

во-первых, дождитесь реальных документов на квартиру. Первый раз слышу, что б на год кто-то платил предоплату. Если он не единственный наследник? а если через месяц захочет продать квартиру? А вдруг сделаете ремонт и ваш кышнут?и цифра 700 грн выглядит подозрительно мизерной... По вопросу валюты оплаты - по закону это гривны, и только гривны. А как вы уж там договоритесь, конечно он хочет себя обезопасить... Ну пункт менять сумму оплаты каждые 3 месяца...Это несерьезно. Пишите минимум 6 месяцев. А вообще любой договор можно расторгнуть. Так что опишите случай, при котором оплата будет пересмотрена (например курс НБУ 25.00(не дай Бог конечно). И опишите, что в случае совершения вами ремонта, если он захочет расторгнуть договор, то он вам компенсирует стоимость ремонта (храните чеки). Или укажите, что после совершения ремонта договор действителен минимум 6-12 месяцев. А вообще самое главное - это, что б он предоставил вам оригинал права собственности на квартир и тех паспорт.

не може бути офіційної оренди без прав власності на квартиру, будь-який договір наданий орендодавцем варто показати "своєму" юристу перш ніж підписувати

Згодний з Юліею, а від себе додам, що у разі якщо навіть зміниться власник квартири , то це не несе припинення договору оренди, що відповідае приписам ст. 814 ЦКУ. І з приводу того, що власник може розірвати договір оренди у разі здійснення вами косметичного ремонту, скажу так... якщо ви нплежним чином виконуватимете умови по договору та не порушуватимете закон у чамтині підстав визначених, як таких, які е підставою для припинення договору, то власник не зможе припинити його в односторонньому порядку! ГОЛОВНЕ ЧИТАЙТЕ ДОГОВІР І ДИВІТЬСЯ НА ДОКУМЕНТИ НА ПРАВО ВЛАСНОСТІ!

При написании ответа используется разметка Markdown.