3127 дней назадАноним

Подскажите.С мужем в разводе,алименты платит по договорённости.Но я узнала что собирается уезжать с города.В связи с неуверенностью в последующей оплате алиментов добровольно,хочу подать в суд.Можно ли так сделать и чем аргументировать в суде?Или судья скажет,зачем вы пришли если он добросовестно и без суда платит!!?

Згідно ч. 2 ст. 181 Цивільного кодексу України за домовленістю між батьками дитини той із них, хто проживає окремо від дитини, може брати участь у її утриманні в грошовій і (або) натуральній формі. Частиною 3 вище зазначеної норми передбачено, що за рішенням суду кошти на утримання дитини (аліменти) присуджуються у частці від доходу її матері, батька і (або) у твердій грошовій сумі.

За умови, якщо домовленість усна, тобто, немає договору про визначення розміру та порядку сплати аліментів, можете подавати позов у суд зазначаючи те, що чоловік платив, але у звязку з тим, що він їде в інше місто у вас виникають побоювання з приводу того, що він платитиме аліменти, і саме тому, відповідно до ч. 3 ст. 181 СКУ просите визначити розмір аліментів у частці від доходу батька, або у твердій грошовій сумі.

Аноним (автор вопроса)

дякую)

Аноним (автор вопроса)

А якщо я невстигну подати документи до суду і він поіде раніше,його всеодно знайдуть та вручать повістку?

якщо поїде, напишете що немае засобів звязку.

При написании ответа используется разметка Markdown.