3083 дня назадАноним

Здравствуйте. ситуация такова -женщина на данный момент не имеет гражданства Украины(только вид на жительство)состоит в браке с гражданином У. Я являюсь отцом ребёнка (недавно родился)и хочу зафиксировать это в свидетельстве о Рождении. При условии что я и мать ребенка состоим в гражданском браке и подадим заявление в загс о признание моего отцовства Требуется ли заявление от супруга- в котором он откажется от отцовства\?\ Заранее спасибо

Добрый день. Вашу ситуацию регулирует Семейный кодекс Украины http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/2947-14/page2

Стаття 126. Визначення походження дитини від батька за заявою жінки та чоловіка, які не перебувають у шлюбі між собою

  1. Походження дитини від батька визначається за заявою жінки та чоловіка, які не перебувають у шлюбі між собою. Така заява може бути подана як до, так і після народження дитини до органу державної реєстрації актів цивільного стану.

  2. Якщо заява про визнання себе батьком дитини подана неповнолітнім, орган державної реєстрації актів цивільного стану повідомляє батьків, опікуна, піклувальника неповнолітнього про запис його батьком дитини. У разі якщо повідомити батьків, опікуна, піклувальника неповнолітнього неможливо, орган державної реєстрації актів цивільного стану повинен повідомити орган опіки та піклування про запис неповнолітнього батьком дитини.

{Частина друга статті 126 із змінами, внесеними згідно із Законом № 524-V від 22.12.2006}

  1. Якщо заява про визнання батьківства не може бути подана особисто, вона може бути подана через представника або надіслана поштою, за умови її нотаріального засвідчення. Повноваження представника мають бути нотаріально засвідчені.

{Частина третя статті 126 із змінами, внесеними згідно із Законом № 524-V від 22.12.2006}

Если у вас возникнут конкретные вопросы или же потребуется дополнительное разъяснение, вы можете обратиться ко мне лично (учитывая тонкость вопроса), выбрав один из видов связи в моем профиле.

С наилучшими пожеланиями, Георгий Короп.

Аноним (автор вопроса)

Георгий, спасибо Вам за своевременный ответ

При написании ответа используется разметка Markdown.