3109 дней назадЛеся

Чи маю я право претендувати на майно куплене в період спільного проживання якщо від співмешканця двоє дітей але на моєму прізвищі?

Леся, а що записано у Свідоцтві про народження у графі "Батько?"

Добрий день. Відповідно до ст. 74 Сімейного кодексу України, якщо жінка та чоловік проживають однією сім’єю, але не перебувають у шлюбі між собою або в будь-якому іншому шлюбі, майно, набуте ними за час спільного проживання, належить їм на праві спільної сумісної власності, якщо інше не встановлено письмовим договором між ними. Таким чином, Ваше питання можна вирішити у судовому порядку. Звертайтесь, якщо потрібна допомога.

Аноним (автор вопроса)

батько він але прізвище моє

В этом случае, безусловно имеете. Этот вопрос решается в судебном порядке. Запись в Свидетельстве - это одно из доказательств. Однако, для доказывания факта ведения совместного хозяйство потребуется еще достаточно усилий. Если вы желаете, вы можете обратиться личным порядком, выбрав вид связи указанный в моем профиле, и я окажу вам содействие.

С наилучшими пожеланиями, Георгий Короп.

збирайте усі можливі докази (фото, ПІП свідків, докази оплати за спільне майно чи користування ним, оплати послуг за адресою сумісного проживання, інше) та звертайтесь за професійною допомогою для аналізу наявних матеріалів і підготовки позову

Аноним (автор вопроса)

Дякую за пораду.

При написании ответа используется разметка Markdown.