3088 дней назадВалерий

Здравствуйте! Меня зовут Валерий. Мне 30 лет женат на Татьяне 1992 г.р есть 3 ребенка, Юлианна 20.07.2010 г.р; Кристина 17.02.2012 г.р;Диана 2015 г.р! Я проходил воинскую службу по контракту в в\ч Кривого Рога с 07,04,2006 по 16,11,2012. За время прохождения службы был прописан в в\ч вместе с женой и двумя дочками 2010 г.р и 2012 г.р! При увольнении никого не выписывал так как не у меня не у жены нет недвижимости в которую можно прописаться! У маня в 2015 году родилась еще одна дочь и по закону она должна быть прописана с одним из родителей! Руководство в\ч идет на встречу в моем вопросе так как я оставил о себе хорошие воспоминания и по службе был всегда один из первых, но руководство попросило чтобы я нашел законное решение своей проблемы! Без прописки младшей дочки мы не можем оформить детское пособие на ребенка! Подскажите пожалуйста есть ли законное решение моей проблемы? И если я не могу законно прописать новорожденного ребенка то как оформить законно детское пособие на Диану 08.10.1015 г.р ? Если есть какие либо законы которые помогут в решении моей проблемы пожалуйста помогите ссылками на статьи или советом!! СПАСИБО

В силу ч.4. ст.29 ЦК України Місцем проживання фізичної особи, яка не досягла десяти років, є місце проживання її батьків. Тобто, якщо батьки проживають разом за адресою в/ч, то і місце проживання їх дитини також в/ч. Питання оформлення реєстрації місця проживання такої дитини врегульований ІІ розділом Реєстрація місця проживання особи (НАКАЗ 22.11.2012 № 1077) Про затвердження Порядку реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні та зразків необхідних для цього документів

2.1. Громадянин України, зобов’язані протягом десяти днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати місце проживання. Реєстрація місця проживання особи здійснюється в день подання особою документів.

2.2. Для реєстрації місця проживання особа або її законний представник подає до територіального підрозділу ДМС, а після утворення центрів надання адміністративних послуг (далі - центр) - до відповідного центру:

письмову заяву про реєстрацію місця проживання (додаток 5);

документ, до якого вносяться відомості про місце проживання, крім випадків, установлених пунктом 2.8 цього розділу;

квитанцію про сплату державного мита або документ про звільнення від його сплати;

документи, що підтверджують:

право на проживання в житлі - ордер, свідоцтво про право власності, договір найму (піднайму, оренди) або інші документи. У разі відсутності зазначених документів реєстрація здійснюється за згодою власника/співвласників житла, наймача та членів його сім’ї на реєстрацію місця проживання.

проходження служби у військовій частині, адреса якої зазначається під час реєстрації, - довідка про проходження служби у військовій частині, видана командиром військової частини, зразок якої наведено в додатку 7 до цього Порядку;

свідоцтво про народження або свідоцтво про належність до громадянства України, якщо реєструється місце проживання дитини, яка не досягла 16-річного віку; 2.3. Відомості про дітей віком до 14 років, місце проживання яких реєструється з батьками, вносяться до заяви одного з них. Особа, яка досягла 14-річного віку, подає заяву про реєстрацію місця проживання особисто.

Відомості про реєстрацію дитини, яка не досягла 14 років, вносяться до картки реєстрації того з батьків, з ким реєструється місце проживання дитини, та до адресної картки.

До адресно-довідкового підрозділу територіального органу ДМС надсилаються відомості про реєстрацію місця проживання того з батьків, з ким реєструється місце проживання дитини, у графу 14 цих відомостей вноситься інформація про дитину (прізвище, ім’я, по батькові, стать, дата і місце народження).

2.4. У разі подання заяви законним представником особи додатково подаються:

документ, що посвідчує особу законного представника;

документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника, крім випадків, коли законними представниками є батьки (усиновлювачі).

Реєстрація місця проживання особи за заявою законного представника здійснюється за згодою інших законних представників.

2.5. Забороняється вимагати для реєстрації місця проживання подання особою інших документів.

документи, що підтверджують: право на проживання в житлі - ордер, свідоцтво про право власності, договір найму (піднайму, оренди) або інші документи. У разі відсутності зазначених документів реєстрація здійснюється за згодою власника/співвласників житла, наймача та членів його сім’ї на реєстрацію місця проживання.

Ви зараз - Наймач.

При написании ответа используется разметка Markdown.