3045 дней назадНаталя

Як дізнатись чи є складений заповіт? Кілька років тому померли мої дід і бабуся, вони були розлучені і проживали в одному будинку з різними входами, бабуся написала дарчу будучи вже не при памяті на свою доньку, тобто мою тітку (батько мій - її брат також помер), дід колись казав що запише свою частину на мене, але все забрала моя тітка. Чи можливо таке, що є заповіт, або частина записана на мене, але мені про це не повідомили?

Ні, не можливо, оскільки без Вашого відома на Вас не могли оформити спадщину. Якщо був заповіт, про що можно дізнатися у нотаріуса, який займався оформленням спадщини, то Ви повинні були реалізувати право на спадщину протягом 6 місяців з моменту відкриття спадщини (смерті дідуся).

Аноним (автор вопроса)

якщо, був заповіт і прово на спадщину не реалізоване протягом 6 міс, чи можливо ще щось зробити?

Спочатку необхідно звернутись до нотаріуса, потрібна згода інших спадкоємців, що прийняли спадщину, або потрібно буде судитися подавати позов про встановлення додаткового строку на прийняття спадщини, доводити поважність причин пропуску строку або доказувати фактичне прийняття спадщини та просити суд визнати за Вами право власності на майно в порядку спадкування.

При написании ответа используется разметка Markdown.