3073 дня назадАноним

Здравствуйте у меня дед умер 7лет назад.мама 5 лет назад умерла она была прямой наследницей.у деда была жена 4 года жили.общих детей нет.могу ли я вступить в наследство?

Алексей (ОКО)

Стаття 1270. Строки для прийняття спадщини

  1. Для прийняття спадщини встановлюється строк у шість місяців, який починається з часу відкриття спадщини.

  2. Якщо виникнення у особи права на спадкування залежить від неприйняття спадщини або відмови від її прийняття іншими спадкоємцями, строк для прийняття нею спадщини встановлюється у три місяці з моменту неприйняття іншими спадкоємцями спадщини або відмови від її прийняття.

Якщо строк, що залишився, менший як три місяці, він продовжується до трьох місяців.

Стаття 1271. Прийняття заповідального відказу

  1. Якщо протягом шести місяців з часу відкриття спадщини відказоодержувач не відмовився від заповідального відказу, вважається, що він його прийняв.

Стаття 1272. Наслідки пропущення строку для прийняття спадщини

  1. Якщо спадкоємець протягом строку, встановленого статтею 1270 цього Кодексу, не подав заяву про прийняття спадщини, він вважається таким, що не прийняв її.

  2. За письмовою згодою спадкоємців, які прийняли спадщину, спадкоємець, який пропустив строк для прийняття спадщини, може подати заяву про прийняття спадщини нотаріусу за місцем відкриття спадщини.

{Частина друга статті 1272 із змінами, внесеними згідно із Законом № 2435-VI від 06.07.2010}

  1. За позовом спадкоємця, який пропустив строк для прийняття спадщини з поважної причини, суд може визначити йому додатковий строк, достатній для подання ним заяви про прийняття спадщини. Повинно допомогти.

Здравствуйте. Нужно будет доказывать, что мама фактически приняла наследства, после смерти деда, все еще зависит и от жены деда, приняла ли она наследство. Вам как внуку, нужно доказывать еще и принятие наследства после смерти матери, и что в состав ее наследства входило наследство деда, которое она приняла, но не оформила на себя. Скажем так, это все весьма сложно и мало перспективно, только в судебном порядке решается проблема.

Аноним (автор вопроса)

Жена деда вроде не против.завещания просто нет вроде.суд мне поможет?приеду я туда потом что делать?

Сначала нужно обратится к нотариусу с заявлением о принятии наследства, если получите письменный отказ, тогда нужно подавать иск в суд о признании права собственности в порядке наследования.

Аноним (автор вопроса)

Но шанс есть на долю?

Лучше позвоните, и длетально опишите ситуацию, так как пока сложно понять что, и как...

При написании ответа используется разметка Markdown.