3070 дней назадЮрій

За результатами розгляду заяви про перегляд рішення за нововиявленими обставинами суд розпочинає розгляд справи по суті. Питання. Чи повинен суд, на даній стадії, враховувати обставини справи, які за декілька років змінилися, наприклад: на час ухвалення рішення (яке переглядається) був інший склад позивачів, тобто позивач встиг розлучитися та родити дитину, або, спірна квартира вже приватизована, продана і т.д. ДЯКУЮ,

Суд повинен враховувати нововиявлені обставини, а не нові обставини у справі, бо це вже річ про зміну обставин справи, правовідносин та інші підстави щодо вирішення спору по суті.

Юрій (автор вопроса)

Доброго дня. Суд враховує нововиявлені обставини, буде скасовувати рішення 2013 року і починати розгляд справи по суті. Але суддя наголосила, що при перегляді справи по суті вона буде розглядати справу з урахуванням тих обставин які діяють на сьогодні. Так, в 2013 році я був наймачем кімнати в комунальній квартирі, суд мені відмовив в наданні сусідньої кімнати, що звільнилася (ст.54 ЖК) оскільки її первили в службове приміщення. На сьогодні розпорядження яким кімнату перевили в службову я скасував і звернувся до суду про перегляд рішення у звязку з нововиявленимим обставинами. Але я приватизував свою кімнату і вже є не наймачем а власникому і тому, на сьогоднішній день на думку судді підстав для задоволення позову немає. Зробила перерву щоб я міг подумати як діяти далі. Буду вдячний за пораду. Можливо потрібно скасовувати свою приватизачію ?

Юрий, это нужно с материалами дела разбираться и судебную практику смотреть, вообще у Вас ситуация нестандартная, по этому тема уже выходит за рамки- вопрос - ответ юриста, нужно индивидуально по делу работать. Получается, что Вам в пользование не предоставили комнату, а сейчас уже и оснований нет, т.к. у Вас в собственности свое жилье есть, Вы это имеете в виду? Наверное, следует исходить с позиции квадратных метров, что касается "доприватизации", в том числе за плату, если не хватает на каждого члена семьи и требовать, чтобы суд не принимал во внимание наличие права собственности, т.к. эти обстоятельства не являются нововыявлеными и возникли уже после рассмотрения дела и принятия решения. Приватизацию я бы не советовала отменять, поскольку это проблематично, и опять риски без жилья остаться.

При написании ответа используется разметка Markdown.