3058 дней назадТатьяна

Добрый день подскажите пожалуйста, я проживаю в квартире, и прописана там. Но владельцем является другой человек, на меня не оформлена дарственная, но на работу стали проходить письма с просьбой бухгалтера с зарплаты высчитать некую сумму в пользу коммунальной службы. Я не хочу, может ли это сделать без моего согласия бухгалтер?

якщо оформлено договір дарування, Ви є власником (не плутати із заповітом), стягнення без Вашої згоди можливе за рішенням суду в порядку виконавчого провадження

Алексей (ОКО)

Доброго дня. Якщо ви не співвласник та не наймач а просто прописані в даній квартири та проживаете в ній то не зобов'язані платити за комунальні послуги так як договір укладено не з Вами. Як я зрозумів є рішення суду і відкрито виконавче провадження. Вам треба було брати участь в судових процесах ( вони відбуваються в порядку наказного провадження проте судовий наказ можливо скасувати).

Татьяна

Прислали Постанову про відкриття виконавчого впровадження

Татьяна

проте я не власником і в мене на має договору дарування

потрібно швидко отримати повний текст рішення (у Постанові вказано який суд та номер справи) і до юриста

Татьяна (автор вопроса)

В постанові не вказано номер судової справи, виходить так що в постанові ссилаються на номер цієї ж постанови, я намагалася знайти номер судової спарви але марно.

Алексей (ОКО)

Перевірте пошту, перед відприттям виконавчого провадження повиннен був виданий судовий наказ копія якого надсилається рекомендованим листом боржнику (тобто Вам).

Алексей (ОКО)

Вибачте зробив описку, пошту можете не перевіряти... Рекомендований лист вручається Вам під розпис. Тобто знайдіть цей лист, можливо член сім'ї розписався.

може з Вами просто працюють колектори ..., хоч в таких ситуаціях це скоріше виключення, ніж правило (колектори зазвичай спілкуються з боржниками банків) надішліть мені скан постанови на пошту, гляну безкоштовно, а то ще довго будемо гадати..

Татьяна (автор вопроса)

Добре надішлю а після 6-ї години. Буду дуже вдячна

Тетяна (автор вопроса)

Добрий день підскажіть будь ласка в виконавчій службі дали витяг з судового засідання. Видане воно у 2007 році. І з мене хочуть отримати суму по заборгованості але вказано солідарно. Це як? А також вказано що строк пред’явлення виконавчого листа до виконання до 18.05.2010 року. Так є відмітка судового виконавця, що в 2012 році, якщо я правильно зрозуміла не вручено. Потім є відмітка в 2014 році п 2 ст 47 ЗУ ПВП. І що в 2015 р п 10 ст 49 ЗУ стягнень не проводилось. І підпис держ виконавця. Вибачаюсь можливо щось не точно вказала, проте важко розібрати почерк.

Тетяна (автор вопроса)

Нажаль мені не вдалось знайти цю судову справу, я шукала через сайт http://www.reyestr.court.gov.ua

Алексей (ОКО)

Важко гадати, що там написано... Слід детально ознайомлюватися з матеріалами, як на мене то там є багато підстав для того, щоб ДВС більше Вас не чіпала. Але так на осліп щось казати... Можна й щось не те порадити.

Алексей (ОКО)

Але надам деякі уточнення. Солідарно - тобто спільно ( наприклад з Вас і Вашого чоловіка). Витяг з журналу судового засідання? А чому не могли надати номер рішення (ухвали) суду? Ви як боржник повинні були отримати копію судового рішення по справі, якщо не отримували, то це може бути підставою для поновлення строку для оскарження рішення про видачу судового наказу. Можна також звернутися в суд для отримання такого рішення ( ви як боржник маєте право, але якщо Вам не надходило рішення, то краще зробити як зазначено вище). Судовий наказ (як виконавчий документ) має строк для пред'явлення в ДВС (для виконання рішення) у справах про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги він склада 1 рік від дати видачі судового наказу.

Тетяна (автор вопроса)

Я можу написати номер судового рішення проте не можу його знайти

Тетяна (автор вопроса)

В мене є витяг, я з нього вказала дані

Алексей (ОКО)

Скиньте нормер рішення стропуємо знайти

Тетяна (автор вопроса)

справа №2-1416 2007р. Придніпровський районний суд м.Черкаси дата 08.05.2007 року

Алексей (ОКО)

А який суддя?

Тетяна (автор вопроса)

там тільки підпис є його, не можу розібрати

В реєстрі судових рішень немає, я вже дивилась. Авторе, скористайтесь моєю порадою по ел. пошті та ознайомтесь з матеріалами виконавчого провадаження.

Алексей (ОКО)

Так дійсно я не знайшов даного рішення. Раджу звернутися до юриста який після ознайомлення з документами зможе надати повну та вичерпну відповідь..

Тетяна (автор вопроса)

витяг з судвого засідання мені надали в відділі виконвчої сліжби. я вже не знаю куди мені звертатися. Лише можливо в понеділок спробую в виконвчій службі взяти всі судові справи повязані зі мною, нажаль там дівчина більше не змогла надати мені інформації.

Алексей (ОКО)

Ви як сторона виконавчного провадження згідно ч. 1 статті 12. Закону України "Про виконавче провадження" маєте право на ознайомлення з матеріалами виконавчого провадження. Посилайтесь на закон та вимагайте надати можливість на ознайомлення, бо так нічого не зрозумієте.

При написании ответа используется разметка Markdown.