3011 дней назадАноним

Я хочу переписати хату на своє ім'я. Але немаю жодного документа на хату. Всі документи ще на ім'ї мого дідуся, який помер 10 років тому. З чого мені треба почати? До кого звертатись у першу чергу?

А кто проживал и был зарегистрирован в доме на омент смерти деда, и кто подавал заявление о принятии наследства нотариусу

Аноним (автор вопроса)

Були зареєстровані мій батько та я. Заяву писала я.

Аноним (автор вопроса)

Були зареєстровані мій батько та я. Заяву писала я.

Сначала к нотариусу обращаться, получить отказ в выдаче св-ва о праве на наследство, а после через суд признавать право собственности на дом, подавать соотв. иск.

Аноним

Через 10 лет после смерти будет проблематично

Були зареєстровані мій батько та я. Заяву писала я. Якщо були зареєстровані на момент смерті дідуся разом з ним в хаті, та після його смерті користувалися спадковим майном (сплачували за електроенергію, проживали і т.д.), то фаш батько, як спадкоємець першої черги фактично прийняв спдщину, але юридично не оформив її, тому якщо він зараз живий, то звертається до будь-якого нотаріуса за місцем проживання спадкодавця з заявою про прийняття спадщини, при цьому надає всі необхідні документи і нотаріус видасть йому свідоцтво про право на спадщину, строки не пропущені до суду звертатися непотрібно, якщо на даний час батько теж помер і юридично не оформив спадщину, а ви після смерті батька не зверталися до нотаріуса з заявою про прийняття спадщини, тоді ви звертаєтесь до нотаріуса з відповідною заявою та надаєте необхідні документи, а так як майно батько на себе не оформив після смерті дідуся, то нотаріус вам відмовить письмово і тоді ви звертаєтесь до суду з позовом про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування, приблизно так, що не зрозуміло, або щоб отримати більш детальну консультацію, дзвоніть.

Без суда в данной ситуации не обойтись, т.к. этот дом юридически не был оформлен на отца, по этому и в состав его наследства не входит, из-за отсутствия правоустанавливающих документов, нужно обращаться именно в суд.

Наталя

Мама померла і я хочу переписати хату на своє ім'я. Я живу в селі. Куда мені звертатися. Мама померла давно .

~= А Д В О К А Т =~

... і він все роз'яснить, вивчивши наявні документи.

При написании ответа используется разметка Markdown.