2987 дней назадгромадяннин Укр.

до мене (власника квартири, яка орендується) вселилась сім*я (багатодітна) і так як вони розраховувались зі мною за перший місяць проживання грошима які виділяє держава на утримання дітей це буду під контролем міською службою у справах дітей.Як ви важаєте ,чи можливі певні проблеми з вирішенням нашого усного договору.Чи можливо скласти договір без участі нотаріуса ,просто у присутності 2 осіб(свідків)?І на який період краще скласти договір так щоб потім не відсудили квартиру?І чи таке взагалі можливо якщо квартира оформленна дарственно.

Вам потрібно оформити договір оренди житла у письмовій формі, свідки при цьому не потрібні. Договір можете укладатись на будь-який строк, нотаріальне посвідчувати не потрібно, це тільки за бажанням можливо зробити.

Стаття 811 ЦКУ Форма договору найму житла

1.Договір найму житла укладається у письмовій формі.

2.Договір оренди житла з викупом підлягає обов'язковому нотаріальному посвідченню.

Стаття 821. ЦКУ Строк договору найму житла

1.Договір найму житла укладається на строк, встановлений договором. Якщо у договорі строк не встановлений, договір вважається укладеним на п'ять років.

2.До договору найму житла, укладеного на строк до одного року (короткостроковий найм), не застосовуються положення частини першої статті 816, положення статті 818 та статей 822-824 цього Кодексу.

громадяннин Укр. (автор вопроса)

спасибі!Є ще таке питання - за здачю в оренду квартири платиться податок чи ні?

Так, необхідно сплачувати податки, у розмірі 18%

Дивіться ст. 170.1.5 Податковий кодекс України Якщо орендар є фізичною особою, яка не є суб'єктом господарювання, особою, відповідальною за нарахування та сплату (перерахування) податку до бюджету, є платник податку - орендодавець.

При цьому:

а) такий орендодавець самостійно нараховує та сплачує податок до бюджету в строки, встановлені цим Кодексом для квартального звітного (податкового) періоду, а саме: протягом 40 календарних днів, після останнього дня такого звітного (податкового) кварталу, сума отриманого доходу, сума сплаченого протягом звітного податкового року податку та податкового зобов'язання за результатами такого року відображаються у річній податковій декларації.

громадяннин Укр. (автор вопроса)

спасибі Вам велике !!!

При написании ответа используется разметка Markdown.