2959 дней назадИгорь

Добрый день! Бывшая жена препятствовала в общении с ребенком. Я разведен 2 года. Подал в суд "На устранение преград в общении с ребенком", ответчик бывшая жена. Суд вынес решение частично в мою пользу, привожу дословно:"Визначити наступні способи -тривалість зустрічей щосереди з 17.30 до 21.00, щосуботи з 10.00до 14.00. Місце зустрічей за місцем проживання доньки та в місцях розваг для дітей на території міста.Протягом року, у канікулярні та святкові дні , зустрічі з донькою повинні проходити за місцем проживання батька за попередньою домовленністю матері дитини". Так как бывшая жена препятствовала в общении с ребенком, я обратился в исполнительную службу с исполнительным листом для защиты своих прав.Исполнительная служба дала отказ, привожу дословно:"виконавчий документ не містить заходів примусосого виконання та не може виконуватись в порядку, передбаченим ст.75 закону України"Про виконавче провадження".Ураховуючи викладене, керуючись п.8 ч.1 ст 26 Закону України"Про виконавче провадження"

                           Постановляю:
  1. Відмовити в прийнятті до провадження виконавчого документа та у відкритті виконавчого провадження з примусового виконання"

Хочу обратить внимание, что в исковом заявлении я указывал, чтобы суд обовязал жену не препятствовать в общении с ребенком. Подскажите пожалуйста как поступать дальше, ведь мои законные права продолжают нарушаться бывшей женой. И еще: я написал заяву в прокуратуру на вынесение дополнительного решения по своему делу, чтобы в дополнительном решении суд включил слово "Обязать " выпонять решение суда, правильно ли я поступил и что мне делать дальше. Спасибо.

Нужно обращаться в орган опеки и попечительства и фиксировать факт препятствования в общении с ребенком в установленное судом время.

В цьому випадку у Вас є такі способи захисту:

Сімейний кодекс України: Стаття 159.

  1. У разі ухилення від виконання рішення суду особою, з якою проживає дитина, суд за заявою того з батьків, хто проживає окремо, може передати дитину для проживання з ним.

  2. Особа, яка ухиляється від виконання рішення суду, зобов'язана відшкодувати матеріальну та моральну шкоду, завдану тому з батьків, хто проживає окремо від дитини.

Аноним (автор вопроса)

спасибо!

При написании ответа используется разметка Markdown.