2887 дней назадАноним

Доброго дня! Чи має право мати, котра знаходиться в декретній відпустці, залишати неповнолітню дитину (2р.7міс) під нагляд свого психічно хворго брата(дядька дитини), котрий має інвалідність, перебуває на обліку у психлікарні та його співмешканку з таким же діагнозом ( дебільність)? Подібний "нагляд", а точніше недогляд, призвів до того, що дитина зламала руку. При цьому рідному батькові дитини, з яким матір не проживає разом більше року, хоча офіційно не розлучені, вона категорично не дозволяє брати дитину до себе принаймі на вихідні,тобто не дозволяє брати участь у вихованні доньки, постійно погрожує, що налаштує дитину проти батька. Хоча регулярно отримує від чоловіка матеріальну допомогу. Питання: яким правовим чином баткові змусити матір дозволяти батькові забирати доньку до себе і спілкуватися з нею, а також як уберегти дитину від подальшого контакту з психічно хворим дядьком, оскільки він є загрозою життю і здоров'ю дитини?

Вам потрібно звернутися в службу у справах дітей, щоб вони визначили час, коли ви можете бачитись із дитиною. Якщо рішення служби у справах дітей вас не влаштує, за вашим позовом суд може вирішити питання щодо ваших побачень із дитиною. Якщо проживання із хворим дядьком створює загрозу для дитини, то можете у зв"язку із цим звернутись до суду із позовом про визначення місця проживання дитини із вами.

раджу писати заяву в орган опіки і піклування щодо заборони дружини вам баситись здитиною і визначити порядок/графік спілкування ваш з дитиною....також можете визначати через суд місце проживання дитини з вами так як проживання з матір"ю є небезпечним...

Доброго дня! Вам потрібно одразу заявляти вимоги у судовому порядку, подавати позов про встановлення порядку та способів Вашої участі у вихованні та спілкуванні з дитиною. Такий судовий процес буде відбуватися за участю органу опіки, вони надають висновок. Вам не вигідно вирішувати ці питання через орган опіки та піклування, тому що відсутній механізм контролю та відповідальності за невиконання рішення органу опіки, навідміну від невиконання рішення суду.

З приводу зламаної руки у дитини необхідно подати заяву до поліції та до прокуратуру та наполягати, щоб мати притягнули до адміністративної відповідальності за ст.184 КпАП або , навіть, до кримінальної відповідальності за ст.166 КК України або за ст.125, ст.126 КК України.

При написании ответа используется разметка Markdown.