2913 дней назадАноним

Размер зп фирма скрывает, я предполагаю что и он ее уменьшает, а доказать не могу. Была договоренность с мужем что он будет выплачивать конкретную сумму, но платит он с постоянными претензиями. Могу ли я просить взыскать эту сумму ежемесячно? У него есть расписки от меня, где эта сумма фигурирует. И что делать если он скажет что его зп меньше?

Можете і Сімейний кодекс України передбачає, що у впадку непостійного доходу суд може ухвалити рішення про стягнення аліментів у твердій грошовій сумі.

Стаття 184 Сімейного кодексу України. Визначення розміру аліментів у твердій грошовій сумі 1. Якщо платник аліментів має нерегулярний, мінливий дохід, частину доходу одержує в натурі, а також за наявності інших обставин, що мають істотне значення, суд за заявою платника або одержувача може визначити розмір аліментів у твердій грошовій сумі. 2. Розмір аліментів, визначений судом у твердій грошовій сумі, підлягає індексації відповідно до закону. 3. Якщо розмір аліментів, визначений судом у твердій грошовій сумі, менше мінімального розміру, передбаченого частиною другою статті 182 цього Кодексу, то дитині призначається відповідно до закону державна допомога в розмірі різниці між визначеним розміром аліментів і 30 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Да, Вы имеете право просить алименты в твердой сумме, если он не официально работает, и обосновать размером, который ранее получали от него или же исходя из размера прожиточного минимума на ребенка.

Рекомендую надати суду максимум копій документів, які мають значення для визначення розміру аліментів, в т.ч. у твердій грошовій сумі При визначенні розміру аліментів суд враховує:

1) стан здоров'я та матеріальне становище дитини;

2) стан здоров'я та матеріальне становище платника аліментів;

3) наявність у платника аліментів інших дітей, непрацездатних чоловіка, дружини, батьків, дочки, сина;

4) інші обставини, що мають істотне значення.

  1. Мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, за винятком випадків, передбачених статтею 184 цього Кодексу.

При написании ответа используется разметка Markdown.