2903 дня назадГалина

Ми разом із чоловіком проживаємо вже 23 роки з його батьками в сільській місцевості. У нас двоє дорослих не одружених дітей - студентів (22 і 20 років). Діти відповідно на період навчання мають іншу приписку, бо проживають в гортожитках. Будинок у нас зареєстрований на свекра, а на мого чоловіка - легковий автомобіль, мотоцикл і трактор.

Авто, мотоцикл й трактор і підлягають розподілу, якщо не були подаровані чоловікову або успадковані.

~= А Д В О К А Т =~

Добрий день, ГАЛИНА. Не зрозуміло про який саме суд йдеться (розвід подружжя чи конфлікт з батьками?), то як можна щось одне радити, якщо все залежить навіть від деталей? Необхідний діалог! Вважаю, що зможу Вам повністю допомогти з оформленням необхідних документів навіть у віддаленому режимі по Інтернету, роз'ясненням всіх деталей, з формуванням Вашої стратегії юридичного захисту інтересів і з супроводом до логічного завершення, якщо у Вас дійсно серйозні наміри. Маю досвід у подібних справах (більше 20-ти років лише адвокатської діяльності). Питання потрібно доповнити відсутніми деталями, а якщо є документи необхідно передати їх зміст (або передати їх «скани» або цифрові фотокопії). Тому для подальшої «розмови» прошу звернутись безпосередньо за адресою: advocate-s@i.ua

З повагою, А.

Ви не уточнили яким чином і коли (до шлюбу чи після) були придбачені вашим чоловіком автомобіль, мотоцикл і трактор. Це має суттєве значення.

придбані

Стаття 69 СКУ Право подружжя на поділ майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя

1.Дружина і чоловік мають право на поділ майна, що належить їм на праві спільної сумісної власності, незалежно від розірвання шлюбу.

2.Дружина і чоловік мають право розділити майно за взаємною згодою.

Договір про поділ житлового будинку, квартири, іншого нерухомого майна, а також про виділ нерухомого майна дружині, чоловікові зі складу усього майна подружжя має бути нотаріально посвідчений.

Стаття 70 СКУ Розмір часток майна дружини та чоловіка при поділі майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя

1.У разі поділу майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя, частки майна дружини та чоловіка є рівними, якщо інше не визначено домовленістю між ними або шлюбним договором.

2.При вирішенні спору про поділ майна суд може відступити від засади рівності часток подружжя за обставин, що мають істотне значення, зокрема якщо один із них не дбав про матеріальне забезпечення сім'ї, приховав, знищив чи пошкодив спільне майно, витрачав його на шкоду інтересам сім'ї.

3.За рішенням суду частка майна дружини, чоловіка може бути збільшена, якщо з нею, ним проживають діти, а також непрацездатні повнолітні син, дочка, за умови, що розмір аліментів, які вони одержують, недостатній для забезпечення їхнього фізичного, духовного розвитку та лікування.

~= А Д В О К А Т =~

Та не все майно ділиться у шлюбі, а крім подарованого у шлюбі, успадкованого у шлюбі та особистого користування (скрипка, зубна щітка і білизна, що може бути і дорога!). Поспішна порада - гірше ніж...

При написании ответа используется разметка Markdown.