2884 дня назадІгор

Доброго дня!

Ситуація наступна. Будучи студентом 5го курму в українському вузі я поступив у вуз в США. Не забираючи документів з українського вузу, я поїхав на навчання за кордон. Декілька днів назад по місцю проживання моїх батьків прийшов лист з військомату з повідомленням шо я не зявляюсь до військомату по повістці і що мені загрожує кримінальна відповідальність. Знайшовши офіційну сторінку Соломянського РВК в мережі facebook я надіслав їм наступне повідомлення:

"Доброго дня.

Я ** Ігор року народження. Зараз знаходжусь за кордоном на навчанні. Декілька днів назад моїм батькам прийшов лист від Соломянського РВК, який повідомив, що я повинен був зявитися в військоматі, але не зявився і що мені загрожує стаття Кримінального кодексу України за не явку до військомату. Оскільки я навчаюсь в США, я фізично не мав можливості зявитись в військоматі. Підкажіть будь-ласка, що робити в даній ситуації?

Дякую. З повагою, Ігор *."

На що отримав відповідь:

"Шановний Ігоре **! Згідно ч. 8 ст. 17 Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу" Вам було надано відстрочку від призову на строкову військову службу для здобуття освіти на весь період навчання у вищому навчальному закладі з денною формою навчання. Відповідно до ч. 10 ст. 17 цього ж Закону відстрочка від призову на строкову військову службу для здобуття освіти надається один раз за період навчання, і громадяни призовного віку, відраховані з навчальних закладів за власним бажанням, за невиконання навчального плану, порушення умов контракту або недисциплінованість втрачають право на відстрочку від призову на строкову військову службу незалежно від їх повторного зарахування до того чи іншого вищого навчального закладу або поновлення у вищому навчальному закладі.15.02.16 Ви були відраховані з навчання за невиконання навчального плану і право на відстрочку Ви втратили. Вам необхідно було звернутись до військового комісаріату за місцем перебування на обліку. Якщо призовник не з’являється до військового комісаріату, його розшукують за місцем основної реєстрації. В даному випадку за місцем проживання батьків. Згідно ст. 42 ... громадяни України, винні у порушенні... призову на строкову військову службу... а також у вчиненні інших порушень законодавства про військовий обов'язок і військову службу, несуть відповідальність згідно із законом."

Скажіть, будь-ласка, що можна зробити в даній ситуації?

Дякую.

З повагою, Ігор.

~= А Д В О К А Т =~

Щоб уникнути кримінальної відповідальності - йти в армію.

візьміть довідку з навчального закладу сша і надішліть в військомат, крім того можете вести з ними переписку черуз фейсбук адже ви не розписувалися за отримання повістки і крім того ви не знаходитесь по місцю проживання можете написати на ел пошту або зателефонувати

Аноним

Доброго дня, підкажіть будь-ласка через, який термін ухиляння заводять кримінальну справу????

При написании ответа используется разметка Markdown.