2912 дней назадАноним

Первая жена подала иск в суд о взыскании алиментов совершеннолетнему ребёнку на учёбу при этом у меня от второго брака двое несовершеннолетних детей один до 3-х лет как суд учтёт сумму алиментов и будет ли это правомерно?

Суд то учтет, но решение однозначно будет о взыскании алиментов, вопрос только в сумме

Вам нужно доказывать отсутствие материальной возможности предоставлять содержание, закон предусматривает такое условие , поэтому допускается отказ в алиментах или же сумму можно уменьшить, в зависимости от доказательств, и все это нужно указывать в возражениях к иску и подавать в суд до судебного заседания.

Про застосування судами окремих норм Сімейного кодексу України при розгляді справ щодо батьківства,материнства та стягнення аліментів Верховний Суд; Постанова від 15.05.2006 № 3

http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/v0003700-06

20. Обов'язок батьків утримувати повнолітніх дочку, сина, які продовжують  навчатися  після досягнення повноліття (незалежно від форми  навчання),

виникає за обов'язкової сукупності таких юридичних фактів: досягнення дочкою, сином віку, який перевищує 18, але є меншим 23 років; продовження ними навчання; потреба у зв'язку з цим у матеріальній допомозі; наявність у батьків можливості надавати таку допомогу. Відповідно до ч. 3 ст. 199 СК ( 2947-14 ) право на звернення до суду з позовом про стягнення аліментів мають самі дочка, син, які продовжують навчатися, а також той із батьків, з яким вони проживають. У разі заявлення позову одним із батьків суд може залучити до участі у справі (якщо залежно від її обставин визнає необхідним)повнолітніх дочку, сина, які продовжують навчатися і на користь яких у зв'язку з цим стягуються аліменти.

суд має врахувати наявність увас ще дітей при визначенні розміру аліментів....

При написании ответа используется разметка Markdown.