2865 дней назадОльга

Шановні юристи.Чула,що до закону про спадщину до 2004 року внесено зміни. Щоб стати спадкоємцем потрібно йти до нотаріуса.А до 2004 не потрібно було?Поясніть...

Аноним

Вы что-то напутали.

Ольга (автор вопроса)

В чому? Ніяких змін не було?

Ольга (автор вопроса)

У кого спадкодавець умер до 2004року то спадкоємцем рідня ставала автоматично.а Після 2004,якщо умер,то потрібно подавати заяву.Чи це не так?

~= А Д В О К А Т =~

Добрий день, ОЛЯ. Вашу проблему вирішити цілком можливо, тим більше, якщо Вас зацікавить не коротка відповідь або навіть усний по телефону, а повномасштабна допомогу і реальне складання необхідних документів «під ключ» і вичерпний алгоритм дій. Але для якісного виконання запропонованої Вами юридичної роботи необхідний діалог і отримання від Вас додаткової інформації. Вважаю, що зможу Вам допомогти з оформленням необхідних документів навіть у віддаленому режимі по Інтернету, з роз'ясненням всіх деталей, з формуванням стратегії юридичного захисту інтересів і з супроводом до логічного завершення, якщо у Вас дійсно серйозні наміри. Маю необхідний досвід (більше 20-ти років лише адвокатського стажу). Питання потрібно доповнити відсутніми деталями, а якщо є документи, то необхідно передати їх точний зміст (краще передати їх «скани» або цифрові фотокопії). В даному форумі уся інформація викладається публічно, тобто доступна для всіх читаючих, що не дозволяє застосувати спеціальні авторські розробки» і індивідуальний підхід. Тому для подальшого обміну інформацією пропозиціями (для забезпечення конфіденційності) краще звернутися безпосередньо на електронну адресу: advocate-s@i.ua

З повагою, А.

було б вірно, якби Ви не про порівняльний аналіз кодексів говорили, а задали конкретне питання. Якщо Ви спадкоємець і не проживаєте (не зареєстровані) зі спадкодавцем, треба звернутись до нотаріуса протягом 6 місяців від дати смерті спадкодавця. І навіть якщо зареєстровані, для отримання свідоцтва всеодно з часом доведеться звертатись до нотаріуса.

Аноним

Совершенно верно. Юлия Викторовна ответила. Ольга запуталась.

Ольга (автор вопроса)

Да.Щапуталась .Вибачте.Тепер я щрощуміла

Ничего она не запуталась, до 2004 года под фактическим принятием наследства понималось более обширное понятие, что содержится в соотв. нотариальной инструкции за тот период, что уже утратила силу, и там было сказано, что в случае управления имуществом, наследник наследство фактически принял, а позже было конкретизировано, что имеет значение именно регистрация места проживания с наследодателем.

При написании ответа используется разметка Markdown.