2861 день назадАноним

Доброго вечора. Допоможіть будь ласка . Є будинок в в ньому прописана бабуся яка є власником. Також прописаний її син . Прописаний син дочки тобто внук із своєю дружиною. Хто має права на будинок після бабусі?

~= А Д В О К А Т =~

Права має не той, хто прописаний, а той хто буде спадкоємцем першої черги після бабусі (а це діти власника будинку, тобто в даному випадку по 1/2 кожний: її син та дочка, хоч навіть і "не прописана"; та точно це буде - не внук з дружиною, тому що внук може стати співвласником 1/2 даного будинку лише у далекому майбутньому "після своєї матері").

Також внук може стати співвласником і після бабусі, якщо його матір офіційно-нотаріально відмовиться від своєї частки спадку в його користь.

Але при цьому всьому всі "прописані" зможуть і надалі проживати до часу аж допоки бабуся власниця чи після неї нові співвласники - не виселять інших просто прописаних через суд. Так що будьте взаємоввічливі, не дратуйте власницю-бабусю (чи пізніше нових власників) щоб вони несподівано за забажали виселити нікого з "не власників", оскільки мають таке юридичне право.

При написании ответа используется разметка Markdown.