2883 дня назадВячеслав Сорока

Добрый день, имею спорный вопрос :2-х. комн. квартира (хрущевка),2 собственника брат и сестра (родные) ,после смерти матери оба вступили в наследство .Сестра хочет сдать ,а брат продать .Мирно договорится не получается .Подскажите пожалуйста какими правовыми способами будут выяснять отношения друг против друга и какими аспектами юриспруденции будут при этом пользоваться один по отношению к другому .Уладить сию дилемму мирным способом, либо найти компромисс не удается. Подскажите, пожалуйста, порядок действий обеих сторон.Спасибо.

~= А Д В О К А Т =~

Добрый день, ВЯЧЕСЛАВ. Порядок действия обеих сторон возможен при отсутствии мирного варианта - только в судебном порядке То есть, Вашу проблему решить вполне возможно, тем более, если Вас заинтересует не короткий ответ или даже устный по телефону, а полномасштабная помощь и реальное составление необходимых документов «под ключ» и исчерпывающий алгоритм действий. Но для качественного выполнения предложенной Вами юридической работы необходим диалог и получения от Вас дополнительной информации. Считаю, что смогу Вам помочь с оформлением необходимых документов даже в удаленном режиме по Интернету, с разъяснением всех деталей, с формированием стратегии юридической защиты интересов и с сопровождением до логического завершения, если у Вас действительно серьезные намерения. Имею необходимый опыт (более 20-ти лет лишь адвокатского стажа). Вопрос нужно будет дополнить недостающими деталями, а если есть документы, то необходимо передать их точный смысл (лучше передать их «сканы» или цифровые фотокопии). В данном форуме вся информация выкладывается публично, то есть доступна для всех читающих, что не позволяет применить специальные авторские «разработки» и индивидуальный подход. Поэтому для дальнейшего обмена информацией предложениями (для обеспечения конфиденциальности) лучше обратиться непосредственно на электронный адрес: advocate-s@i.ua

С уважением, А.

Стаття 358 ЦКУ. Здійснення права спільної часткової власності

1.Право спільної часткової власності здійснюється співвласниками за їхньою згодою.

2.Співвласники можуть домовитися про порядок володіння та користування майном, що є їхньою спільною частковою власністю.

3.Кожен із співвласників має право на надання йому у володіння та користування тієї частини спільного майна в натурі, яка відповідає його частці у праві спільної часткової власності. У разі неможливості цього він має право вимагати від інших співвласників, які володіють і користуються спільним майном, відповідної матеріальної компенсації.

Стаття 361 ЦКУ Право співвласника розпорядитися своєю часткою у праві спільної часткової власності

1.Співвласник має право самостійно розпорядитися своєю часткою у праві спільної часткової власності.

Стаття 362 ЦКУ Переважне право купівлі частки у праві спільної часткової власності

1.У разі продажу частки у праві спільної часткової власності співвласник має переважне право перед іншими особами на її купівлю за ціною, оголошеною для продажу, та на інших рівних умовах, крім випадку продажу з публічних торгів.

2.Продавець частки у праві спільної часткової власності зобов'язаний письмово повідомити інших співвласників про намір продати свою частку, вказавши ціну та інші умови, на яких він її продає.

Якщо інші співвласники відмовилися від здійснення переважного права купівлі чи не здійснять цього права щодо нерухомого майна протягом одного місяця, а щодо рухомого майна - протягом десяти днів від дня отримання ними повідомлення, продавець має право продати свою частку іншій особі.

Стаття 365 ЦКУ. Припинення права на частку у спільному майні за вимогою інших співвласників

1.Право особи на частку у спільному майні може бути припинене за рішенням суду на підставі позову інших співвласників, якщо:

1) частка є незначною і не може бути виділена в натурі;

2) річ є неподільною;

3) спільне володіння і користування майном є неможливим;

4) таке припинення не завдасть істотної шкоди інтересам співвласника та членам його сім'ї.

2.Суд постановляє рішення про припинення права особи на частку у спільному майні за умови попереднього внесення позивачем вартості цієї частки на депозитний рахунок суду.

в любом случае придется договариваться

При написании ответа используется разметка Markdown.