2865 дней назадАноним

Добрий день. Така проблема. Дав половину суми за будинок (розписка). Друга половина мала віддатись після оформлення документів. Уже рік продавець всіляко затягує продаж. Як вирішити цю проблему?

Якщо є розписка, тоді можете звертатись в суд з позовом про стягнення коштів і одночасно можна просити відшкодування моральної шкоди.

Вам потрібно негайно написали лист-вимогу про повернення коштів, відправити листом з описом, чек поштового відправлення та опис зберегти. За своєю правовою природою це безпідставно набуті отримувачем кошти, так як не можуть вважатись ні завдатком, ні авансом, бо правочин не оформлено навіть у формі попереднього договору і тим більше, не оформлено належним чином. Надішліть на пошту розписку, гляну, якщо вона дійсна, то першу дію я Вам вказала. А для другої дії важливо не пропустити трирічний строк позовної давності.

Аноним (автор вопроса)

Шановна Юлія Вікторівна, спасибі за відповідь. У росписці вказано що дані кошти це задаток за даний будинок. Я хотів-би, виплатити суму докінця і оформити договір купівлі-продажу. Чи можна юридично якось вплинути на продавця?

примусити продати будинок не можна, а якщо почнете процедуру за якою можете повернути кошти, можливо продавець надасть Вам бажане....

Юридично ця сумма не є завдатком, тому що основне зобовязання не оформлене належним чином. Стягнути кошти зможете тільки у судовому порядку, як безпідставно набуте майно, а спонукати до продажу будинку - ні. Щодо стягнення моральної шкоди - не має підстав.

При написании ответа используется разметка Markdown.