2836 дней назадОлександра

Власниця будинку є громадянкою України і іноземної держави, тут не проживає. Я - її рідний брат і проживаю в шлюбі з дружиною і двома дітьми в цьому будинку уже 15 років. Чи маю я право на його власність, чи вона може мене вигнати з сім'єю, чого вона і добивається

~= А Д В О К А Т =~

Власниця будинку має право розпоряджатись ним на свій розсуд. І кількість років проживання (реєстрації-прописки) чи ступінь родинних відносин не може обмежувати права власниці. Як говориться "хозяїн - барин". Всім іншим необхідно навчитись налагоджувати стосунки з власником (власницею), оскільки по іншому можна опинитись на вулиці. Або можна самому заробити на будинок (чи квартиру) та придбати собі і тоді розпоряджатись повномасштабно теж на свій розсуд.
На жаль це реалії життя, як би не хотілось не рахуватись з правом власності на будь-що.

маєете право через суд визнавати за собою право власності по набувальній давності так як користуєтесь ним більше 10 років, відповідно до ст. 344 ЦКУ...

Аноним

Народный адвокат, а ничего, что дом принадлежит по документам сестре? Пусть доказывают, что уже долго живут в доме и пробуют вернуть сумму по оплаченным ком.платежам и не более. Популярно - если вы долго катаетесь на моем велосипеде, то это не значит, что он уже ваш.

право власності на сестрі і невідомо на яких підставах вселився

В данной ситуации нет правовых оснований для признания права собственности в порядке приобретательной давности, независимо от сроков проживания в доме.

Аноним

Ми прожили26 років в будинку який ніде не стоїть на обліку чи маємо ми птаво на приватизацію.

за певних умов можна говорити про отримання прав власності за рішенням суду

~= А Д В О К А Т =~

В порядку набувальної давності. Якщо цікавить юридичний супровід такої процедури - звертайтесь безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua або на САЙТ.

При написании ответа используется разметка Markdown.