2852 дня назадГаля

я працюю на 0,5 ставки ,і маю 3,5 доби , але старша мед. сестра без мого відома додала мені ще 1 добу ,тому що нема кому працювати, але знову виходить ,що я маю працювати ,доба ,один день в дома ,і знову доба,хоча хто працює добу має бути три дні вдома. Завідуюча відділенням каже що мене можуть звільнити по статті,якщо я не вийду на цю додаткову добу . Як мені бути?

Якщо у вас робочі часи зверх норми ви маєте право на подвійну оплату за роботу понад норму, якщо адміністрація не нараховує, то можете звернутися до суду надавши табель обліку робочих годин і через суд стягнути заборгованість Робочий час — це час, протягом якого працівник зобов’язаний трудитися відповідно до трудового договору і законодавства про працю. Робочий час вимірюється в годинах, обов’язкову кількість яких працівник зобов’язаний відпрацювати залежно від умов трудового договору та вимог норм чинного законодавства.

Законодавець чітко закріпив у ст. 50 КЗпП, що нормальна тривалість робочого часу працівника не може перевищувати 40 годин на тиждень. У разі якщо загальний сукупний робочий час працівника перевищує 40 годин на тиждень, то це вже не є нормальним робочим часом. І відповідно робота понад встановлений законом ліміт робочого часу є роботою понад нормальну тривалість робочого часу на одному і тому ж підприємстві. Крім того, окремим категоріям працівників (учителям, лікарям тощо) установлена скорочена тривалість робочого часу — менш ніж 40 годин на тиждень (ст. 51 КЗпП). У цьому разі така скорочена тривалість тижневої роботи для них буде нормальною тривалістю робочого часу.

незалежний юрист

В нас всі звільнення відбуваються по статтях КЗпПУ.

Аноним

Доброго дня скажіть будь ласка чи є підставою для звільнення за ст 359 ККУ

При написании ответа используется разметка Markdown.