2834 дня назадЕлизавета

Доброго дня! я прцюю в комунальному підприємстві, на випробувальному терміні (1 місяць).Маю намір звільнитися.Питання: Чи повинна буду я, при звільненні за власним бажанням на випробувальному терміні, відпрацьовувати 2 тижні?Дякую

Аноним

Все зависит от того что написано у Вас в приказе на прийом на работу, если написано что с испытательным сроком- тогда нет, если же Вас приняли на постоянную работу без ссылки на испытательный срок, тогда за две недели до увольнения вы должны подать соответствующее заявлении об увольнении, желательно что бы на Вашем экземпляре поставили отметку о получении или же отправить почтой ценным письмом с описью. Вы не отрабатываете 15 дней, вы за 15 дней предупреждаете и имеете полное право не выходить на работу не зависимо от того есть приказ на увольнение или нет. Если же Вам не выдадут трудовую книжку в день увольнения, то вы имеете полное право востребовать через суд средний заработок за задержку в выдаче трудовой книжки. будут вопросы звоните 0505542573 Леся

На випробувальному терміні звільнення відбувається на загальних підставах, якщо у вас немає поважних причин для звільнення, то необхідно попередити працадавця про своє бажання розірвати трудовий договір за 14 днів.

~= А Д В О К А Т =~

Іванна права. Це якщо б сам роботодавець Вас звільняв - тоді в упрощеному порядку має право це зробити, а коли за Вашою ініціативою - то на загальних підставах (за 14 днів попередити та відпрацювати). Попросіть його хай він звільнить, як таку що не пройшла випробування або просто звільнить без відпрацювання "за згодою сторін".

Аноним

Якщо у мене двоє неповнолітніх дітей і я працюю на випробувальному терміні,мені потрібно відпрацьовувати 14днів

Леся Целикова 0505542573

А Вы воспитываете детей сами, без мужа? Если так- то Вас вообще не могли принять на испытательный срок. Если же приняли- то увольняетесь по общей схеме увольнения.

Аноним

Якщо я на випробувальному терміні пропрацював охоронцем 2 тижни і хочу звільнитись мені потрібно відпрацьовувати 2тижні?

Так, потрібно, але не відпрацьовувати, а попередити роботодавця про бажання звільнитися за два тижні.

Аноним

Если я подал заявление на увольнение за 3 рабочих дня до окончания испытательного срока, то стоит ли рассчитывать на обещанное повышение зп на протяжении 2хнедельного периода до увольнения?

так вы увольняетесь или шантажируете увольнением в случае не повышения вам зарплаты!??

Аноним

отдо

Аноним

Якщо я хочу звільнитьсь в кінці випробувального терміну (3 місяці) і в угоді був вказаний термін випробувального чи потрібно відпрацювати 2 тижні. І чи взагалі мали право мене брати на випробувальний термін якщо я тільки закінчила навчання і без досвіду?

Повідомляти за два тижні не потрібно, якщо сплаває випробувальний термін, то це й буде підставою для розірвання трудового договору.

Стаття 28 КЗпП Результати випробування при прийнятті на роботу

Коли строк випробування закінчився, а працівник продовжує працювати, то він вважається таким, що витримав випробування, і наступне розірвання трудового договору допускається лише на загальних підставах.

У разі встановлення власником або уповноваженим ним органом невідповідності працівника займаній посаді, на яку його прийнято, або виконуваній роботі він має право протягом строку випробування звільнити такого працівника, письмово попередивши його про це за три дні. Розірвання трудового договору з цих підстав може бути оскаржене працівником в порядку, встановленому для розгляду трудових спорів у питаннях звільнення.

Стаття 26 КЗпП Випробування при прийнятті на роботу

При укладенні трудового договору може бути обумовлене угодою сторін випробування з метою перевірки відповідності працівника роботі, яка йому доручається. Умова про випробування повинна бути застережена в наказі (розпорядженні) про прийняття на роботу.

В період випробування на працівників поширюється законодавство про працю.

Випробування не встановлюється при прийнятті на роботу: осіб, які не досягли вісімнадцяти років; молодих робітників після закінчення професійних навчально-виховних закладів; молодих спеціалістів після закінчення вищих навчальних закладів; осіб, звільнених у запас з військової чи альтернативної (невійськової) служби; осіб з інвалідністю, направлених на роботу відповідно до рекомендації медико-соціальної експертизи; осіб, обраних на посаду; переможців конкурсного відбору на заміщення вакантної посади; осіб, які пройшли стажування при прийнятті на роботу з відривом від основної роботи; вагітних жінок; одиноких матерів, які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину з інвалідністю; осіб, з якими укладається строковий трудовий договір строком до 12 місяців; осіб на тимчасові та сезонні роботи; внутрішньо переміщених осіб. Випробування не встановлюється також при прийнятті на роботу в іншу місцевість і при переведенні на роботу на інше підприємство, в установу, організацію, а також в інших випадках, якщо це передбачено законодавством.

~= А Д В О К А Т =~

Так, вже потрібно відпрацьовувати 2 тижні, бо тільки у разі встановлення власником або уповноваженим ним органом невідповідності працівника займаній посаді, на яку його прийнято, або виконуваній роботі він має право протягом строку випробування звільнити такого працівника, письмово попередивши його про це за три дні. А сам працівник не наділений таким правом - тобто "за власним бажанням" можна звільнятись самому працівником лише на загальних підставах з відпрацюванням 2-х тижнів. Встановлювати роботодавець цей випробувальний термін звичайно що мав право - і саме найбільше "має таке право" у випадках, якщо працівник без досвіду. Це ж логічно - нащо йому такий працівник, який не приносить доходу поки той не навчився працювати як слід та не навчився навіть виробничій дисципліні?

Анонім

Доброго дня шановні. Хто знає що робити? Устроївся на роботу, нічого з документів не підписував, сказали випробувальний термін 1 місяць але я в цей період хочу звільнитися. Потрібно попереджати роботодавця за скільки днів ? Та як буде нарахування заробітної платні.

~= А Д В О К А Т =~

Як звичайно (як і всі) - за два тижні.

Аноним

чи встановлюється випробувальний термін по строковому трудовому договору?

Аноним

Подскажите пожалуйста, я на испытательном сроке, мне не подходят условия работы, я на 3 группе по инвалидности, хочу уволиться, мне надо будет отработать 14 дней или нет?

Пишите заявление работодателю об увольнении.

Стаття 38 КЗпП. Розірвання трудового договору, укладеного на невизначений строк, з ініціативи працівника

Працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це власника або уповноважений ним орган письмово за два тижні. У разі, коли заява працівника про звільнення з роботи за власним бажанням зумовлена неможливістю продовжувати роботу (переїзд на нове місце проживання; переведення чоловіка або дружини на роботу в іншу місцевість; вступ до навчального закладу; неможливість проживання у даній місцевості, підтверджена медичним висновком; вагітність; догляд за дитиною до досягнення нею чотирнадцятирічного віку або дитиною з інвалідністю; догляд за хворим членом сім'ї відповідно до медичного висновку або особою з інвалідністю I групи; вихід на пенсію; прийняття на роботу за конкурсом, а також з інших поважних причин), власник або уповноважений ним орган повинен розірвати трудовий договір у строк, про який просить працівник.

Якщо працівник після закінчення строку попередження про звільнення не залишив роботи і не вимагає розірвання трудового договору, власник або уповноважений ним орган не вправі звільнити його за поданою раніше заявою, крім випадків, коли на його місце запрошено іншого працівника, якому відповідно до законодавства не може бути відмовлено в укладенні трудового договору.

Працівник має право у визначений ним строк розірвати трудовий договір за власним бажанням, якщо власник або уповноважений ним орган не виконує законодавство про працю, умови колективного чи трудового договору.

При написании ответа используется разметка Markdown.