2831 день назадСергій

Невеликий російсько-український розробник випустив безплатну комп'ютерну гру, її роздачу оприлюднив на одному сайті. Вона містить численні музикальні композиції, які захищені авторським правом. Власники музикальних композицій з різних країн, ніякого договору з ними не було укладено. 1. Чи є такі дії законними? 2. Якщо такі дії незаконні, то куди надсилати заяву? Повідомляти поліцію, звертатись до кібер поліції, чи повідомляти самих власників композицій? 3. Якщо дії незаконні, то що загрожує розробнику? Отримає штраф чи просто вимогу прибрати музикальні композиції?

~= А Д В О К А Т =~

Навіть голівудські захищені кінофільми "курочать", а Ви про іноземного розробника та ще й зоні РФ. Ще китайського розробника спробуйте "наказати" за контрафакт. Це нереально тим більше за кордон. Хоча теоретично Ви праві, якщо б всі дотримувались справедливості - то це засуджувалось би. Проте не в наш час. Єдине, що можна спробувати, то це зв'язатись напряму з ними (та з власниками сайту) та пояснити ситуацію не в виді конфліктування, а запропонувати співпрацю після хоч якоїсь оплати за попередню ситуацію - може виключно із загальнослов'янської чуттєвості і совісливості добровільно згодяться вирішити. Це малоймовірно, але єдиний реальний шанс. Порою прямий полюдський контакт може замінити багаторічні судові тяжби або не замінити.

Сергій (автор вопроса)

Розробник зовсім не крупний, я б сказав команда "простаків", добратись до відповідальних можна без проблем. Добровільно вирішити не виходить. Тому й намагаюсь дізнатись, куди найкраще звертатись у випадку таких порушень? Їх уже чимало.

~= А Д В О К А Т =~

Крупність розробника тут ні до чого. За кордоном їх (особливо в РФ, Китаї і ін. схожих країнах) "дістати" практично нереально, адже це не Європа - тому так і вчиняють, бо вже проконсультувались напевно у своїх юристів.

При написании ответа используется разметка Markdown.