2775 дней назадИрина

Дом, в котором я с мужем проживаю записан на его отца ( мы все прописаны в этом доме),участок на котором стоит дом приватизирован, когда были прописаны муж, отец и мать. Мать умерла 16 лет назад. Дочь хозяина не интересовалась ни чем 15 лет, с тех пор как умерла мать, вдруг стала проявлять такую заботу о папе, и уговаривать его переписать дом на внучку, а папе 80 лет и уже не совсем адекватно принимает решения.

Якщо будинок будувався в період шлюбу із матір"ю вашого чоловіка, то половина цього будинку належить вашій свекрусі. Якщо немає заповіту, то право на спадкування половини будинку мають в рівних частках: чоловік вашої свекрухи та її діти. Тому вашому чоловікові потрібно звернутися в нотаріальну контору про прийняття спадщини після смерті матері. Друга половина будинку належить вашому свекрові, тому він має право розпоряджатися нею на власний розсуд. Може скласти заповіт на свою дочку, але якщо він перебуває в такому стані, що не розуміє значення своїх слів, то такий заповіт можна оскаржити. Без житла ви не залишитесь і підстав вас виселити немає, однак сестра вашого чоловіка може успадкувати якусь частку будинку. Щоб цього уникнути, краще щоб ваш свекор подарував будинок чи його частину своєму синові чи вашим дітям, але складати такий договір можна тільки з особою, яка розуміє значення своїх дій та може ними керувати (тобто з людиною, яка на час укладення договору була в адекватному стані, щоб в подальшому не виникало спору щодо недійсності договору),

~= А Д В О К А Т =~

Есть теоретическая сторона этой ситуации, а есть практическая. И они иногда не совпадают, а главное: просиым способом проблема может не быть решаема. Если интересует нестандартный правовой способ, обратитесь на эл.почту: advocate-s@i.ua для продуктивного диалога.

Аноним (автор вопроса)

Дякую! Але є така обставина, що дітей у нас немає, а я взагалі не та жінка з якою мав одружитися його син, тому вряд чи він це зробить. Чи може якось вплинути на ситуацію та обставина, що мій чоловік інвалід третьї групи, а його сестра не проживає і не прописана у будинку більше 30 років, взагалі живе в іншій області.

Та обставина, що чоловік є інвалід, свідчить про те, що він має право на обов"язкову частку у спадщині, тобто незалежно від того чи буде заповіт на все майно на сестру, ваш чаловік всерівно має право успадкувати частку у цьому спадковому майні. А те, що сестра не проживає в будинку допоможе вам успадкувати спадкове майно після смерті свекрухи, зокрема половину будинку (якщо він будувався у шлюбі), оскільки ви вже фактично прийняли спадщину, продовжуючи проживати в будинку, а сестра на протязі 6 місяців після смерті мами не прийняла спадщину, оскільки не звернулася в нотаріальну контору із заявою про прийняття спадщини, отже вважається такою, що спадщину не прийняла.

При написании ответа используется разметка Markdown.