2797 дней назадЕвлампий

Квартира не приватизирована. --- -- могу ли я принимать участие в голосовании на общем собрании ??? Могут ли меня избрать в правление ОСББ ???

Аноним

Квартира не приватизирована - значит вы не собственник. Соответственно в правлении быть НЕ МОЖЕТЕ

~= А Д В О К А Т =~

Если Вы автоматически будете платить все установленные ОСББ расходы, то и избираться, голосовать и всё прочее - можете.

Евлампий (автор вопроса)

Спасибо всем большое --- я понял.

Аноним

НЕ МОЖЕТЕ! Платежи и расходы не дают права собственности. Членом правления может быть только член ОСББ. в свою очередь членом может быть только собственник

Аноним

Стаття 14. Права співвласника. А про інших у Законі нічого не сказано. Тільки власники і співласники. А Ви хто - наймач?

Евлампий (автор вопроса)

Спасибо всем большое.

Аноним

Стаття 14. Права співвласника. А про інших у Законі нічого не сказано. Тільки власники і співласники. А Ви хто - наймач? Так отож! Автор не собственник!!!! - со всеми вытекающими. квартира не приватизирована

Є ЗУ "Про об"єднання співласників багатоквартирного будинку", де в статті 6 конкретизовано, що об’єднання може бути створено лише власниками квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку (багатоквартирних будинках). А в статті 1 цього закону написано: об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (далі - об’єднання) - юридична особа, створена власниками квартир та/або нежитлових приміщень багатоквартирного будинку для сприяння використанню їхнього власного майна та управління, утримання і використання спільного майна.

~= А Д В О К А Т =~

Так, особа яка не приватизувала квартиру, не має права бути членом ОСББ, голосувати чи бути обраним. Але ж ЗУ "Про об"єднання співвласників багатоквартирного будинку" ні слова ні півслова немає про жодні обов'язки такого жильця-наймача. Таким чином, наймач не зобов'язаний виконувати рішення ОСББ і ОСББ не має права стягувати з нього взагалі нічого. Це гігантський незаповнений пробіл у даному законі!

Аноним

Чий був будинок, у кого він був на балансі? Якщо у ЖЕКа - квартира так і залишається в комунальній власності. Місцеві органи влади є у такому випадку членами ОСББ і мають право голосу при прийнятті рішень.

Аноним

Якщо паєнакопичувач у квартирі, яка належала ЖБК, не оформив права власності на квартиру - він не є власником, а таким же наймачем житла, тільки у новоствореного ОСББ. І укладає договір на оплату усіх комунальних і інших витрат (як вирішить ОСББ). Але права голосу не має. Вихід - оформити права власності. Час для цього був. Забагато навіть.

~= А Д В О К А Т =~

Якщо "місцеві органи влади" стали лиш теоретично членами ОСББ (як розпорядники комунального майна), то яка може бути їх практична реакція на визначення оплати таким "наймачам"? Практично ніякої, бо це не для їх "високого" статусу не контролювати зверхньо, а лише приймати "низову" участь у "якихось зборах" ОСББ.

А тоді виходить, що ОСББ має позиватись в суд з питання про несплату таким "нерадивим наймачем" спочатку до "місцевого органу влади" і лише після "виграшу" справи "місцевий орган влади" у регресному порядку може надалі позиватись до свого "наймача". І ніяк не інакше. Це що називається "врегулювання питання законодавцем" в законі? Тфху на нього... В таких випадках бажають "щоб йому волосся на язиці виросло"!

При написании ответа используется разметка Markdown.