2795 дней назадОлександр

Доброго дня!

Перебуваючи на відпочинку на річці(географічно ця зона належить на карті до міста), поруч стріляли мисливці котрі на зауваження про те що то є міська зона і люди на берегах відпочивають, відповіли що до будинків далеко. Переглянув Закон і зя'сував для себе що Законом заборонено полювання в населених пунктах, але визначення що таке населений пункт ніде не знайшов. Будь ласка роз'ясніть(або дайте пораду) на що посилатись при спілкуванні з мисливцями в майбутньому.

Дякую.

~= А Д В О К А Т =~

В Україні на жаль границі населенних пунктів до тепер не визначені чітко на кадастровій карті держави, є тільки так звані "масиви" населених пунктів, тобто приблизні границі. Це тому, що така робота в рамках всієї країни достатньо дорога розкіш і не кожна країна може собі це дозволити - оцифрувати всю територію. Навіть дорожні знаки ("початок населеного пункту" і "кінець населеного пункту") часто не відповідать таким границям (часто мають місце невеликі розбіжності) і встановлюють "дорожники" їх "приблизно", "на око". Такі ж проблеми з визначенням місцярозміщення земельних ділянок під різні потреби, що доводить до багатьох судових спорів. От коли все оцифрують - тоді з точністю до 4-х сантиметрів можливо буде сказати де є населений пункт, а де нема. А ще є таке поняття у землевпорядників, як "анклави" - це коли навіть оті приблизні "масиви" населеного пункту своєрідними необноразовими "острівками"-плямами може вибудовувати "коралі" таких "острівків". Тобто один населений пункт має не одну "пляму", а декілька окремих "плям", розкиданих по території: 2, 3 чи навіть 4. Ось такі справи, а Ви говорите про дрібне питання якихось "мисливців". Тут землевпорядники, органи місцевої влади безсилі по серйозних земельних питаннях, судових спорах на великі гроші.

Олександр (автор вопроса)

Швидко Ви відповіли, не сподівався, дякую. Справа не в тому, що вони там були, оті мисливці, справа в тому що вони там стріляли. Я так розумію, якщо законом не визначено поняття "населений пункт", то береться до уваги той нормативний документ в якому воно є, вірно?(чи ні?). То ж я таки знайшов майже те що треба http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/1654-10/print1469130047117717 , як виявляється він навіть діючий. То ж у мене питання чи можна в такому або ж інших випадках коли фігурує "населений пункт" посилатись?

Бо якщо на це реально посилатись, то оскільки сусідні села приєднали до міста - фактично мисливці полюють в межах міста, а від так в межах "населеного пункту". Розумію що питання більше риторичне, оскільки не факт що мисливці мені колись ще трапляться, але для себе необхідно з'ясувати, бо можливих варіантів де фігурують "населені пункти" багато, а законом визначення(окрім того посилання), я не знайшов.

Дякую.

Аноним

Тобі, Олександре, теж можна дякувати. Мотивуєш до вивчення. Це ж треба - "схематична карта місцевості"! Отак і горОди втрачаємо, ...села і міста, ...і державу втрачаємо...

Олександр (автор вопроса)

Можливо і до цього документу в наших депутатів дійдуть руки і вони його переглянуть(сподіваюсь, в кращому напрямку). Але це ж напевне потрібен ініціатор...

~= А Д В О К А Т =~

Олександр. Вказаний "Указ ПВР УРСР" (такого органу вже давно не існує!) - навіть якщо його взяти за основу - не вирішує питання конкретного визначення меж того чи іншого населеного пункту включаючи і великі міста (навіть столицю - Київ), як було вказано вище. А раз так, то неможливо щось офіційно зауважити будь-яким мисливцям, якщо ніколи поки що не можна встановити в межах конкретного населеного пункту чи ні вони знаходились, проходили тощо. По-старому, совдепівському таких вимог влада не ставила, достатньо було міліціонеру, дільничому самому зробити висновок що " в межах" і все - штраф та інші міри застосовувались. А тепер же таке не можливо - адже "правова європейська" держава. Тому будь-які звинувачення повинні бути точними, офіційно визначеними. А саме цього в наших умовах зробити неможливо,бо границь як таких - НЕМА. То як же обвинуватити? "На око" чи як? Отож бо. І причина проста - немає коштів у Бюджеті на це, бо кошти потрібні немалі. А чому їх не вистачає - то вже Ви сам напевно догадуєтесь... Так що не зможете Ви обвинуватити мисливців по-європейськи, по-законному, а по-совдепівськи - можна було и при приблизних "плямах". Ну і в іншому ж набагато краще живеться ніж при соціалізмі! Навіть порівнювати не варто, а то ще взнаєте правду.

http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/1654-10/print1469130047117717

При написании ответа используется разметка Markdown.