2793 дня назадТамара

Добрий день! В мене така ситуація. Я придбала квартиру, яку попередній власник (мій продавець) придбав з прилюдних торгів. Квартира в жахливому стані. Існують борги за комунальні послуги. Я звернулася до водоканалу через 10 днів після того, як я стала власником, стосовно того, щоб з мене зписали цей борг (який не мій). На що водоканал мені відповів, що з 2013 року вони не мають доступу до даної квартири, і не знають які там показники на лічильнику, а цей борг утворила я за 10 днів. В мене шок. Я їм кажу, що там навіть лічильника води немає, а вони мені почали погрожувати, що вони зараз нарахують ще й за безоблікове водокористування, а це приблизно 16 тис. грн. Що робити, підкажіть.

Водоканал не зможе з вас стягнути ці кошти, оскільки подаючи позов до суду, вони мають надати докази наявності заборгованості і за який період утрорлася ця заборгованість і на підставі чого така сума нараховано. Ви цю квартиру купили, тобто набули право власності на квартиру, а не успадкували, де з правами успадковуються також зобов"язання попереднього власника. Вам на даний час потрібно відкрити особовий рахунок у водоканалі і надати документи з якої дати ви стали власником квартири і з якого часу там проживаєте.

~= А Д В О К А Т =~

А якщо не вирішиться добровільно, то прийдеться через суд.

Алексей (ОКО)

Погоджуюсь повністю з колегами, але ще один нюанс якщо Вам будуть виставляти платіжні вимоги нів'якому разі не платіть більше (не сплачуйне сумму боргу). Щодо договору, то вони не мають права відмовити Вам в його укладенні. Тому не хвилюйтесь а в разі їхнього звернення до суду терміново звертайтесь до спеціалізуючого в цій сфері юриста і є висока ймовірність того, що борги попередніх власників вони з Вас не отримають. З повагою Олексій.

Тамара (автор вопроса)

Я взагалі хотіла сама подати на них до суду, щоб визнали цю заборгованість безпідставно нарахованою. Чи варто це робити?

Анна (автор вопроса)

Ще хотіла запитати яким чином рахується вартість за користування водою у разі відсутності лічильника (наприклад якщо його віддали на повірку)?

Алексей (ОКО)

Не знаю, чи варто Вам самим починати судові тяганини, якщо будуть ще якісь підстави то можливо, але б в такій ситуації я б не радив. Оскільки показання лічильника зняти не можливо, то будуть нараховувати за встановленою формулою, що вираховується виходячи з розрахунку норми на 1 людину ( яка зареєстрована).

При написании ответа используется разметка Markdown.