2779 дней назадОксана

Добрий вечір В нас з чоловіком винекла непроста ситуація ми придбали автомобіль 2роки тому а тепер хотіли його переписати на себе а автомобіль знаходиться під арештом власник авто коли розлучався з дружиною авто попало під арешт ми знайшли в однокласниках власника а він відмовляється з нами спілкуватися. Ми знаємо що він в РОсії за колишню дружину нічого.В нас закінчилась довіреність . Що нам робити куда звертатись ми знаходимось в Тернополі авто з Калуша Івано-Франківськ.

Если нет хотя бы расписки, то только искать хозяина

Сумно. Два варіанти- перший шукати власника і за тягнути його до нотаріуса оформляти нову довіреність чи оформляти вже договір купівлі-продажу або другий варіант, дуже непростий - звертатися в суд з позовом щодо встановлення факту купівлі автомобіля, якщо є розписки. Але арешт з автомобіля знімуть тоді, коли попередній власник розрахується із боргами, від вас це майже не залежить. А, є ще третій варіант, може самий оптимальний - здати авто на запчастини.

Оксана (автор вопроса)

останній варіант відпадає; скажіть зняти з арешту має його колишня дружина, бо після розводу машину поставили під арешт- то потрібно їхати в Калуш і з нею йти у виконавчу службу. І ще чи з росії якщо я добюся любої довіреності вона тут буде добра .

Арешт знімає той орган, який його накладав, якщо судом накладено арешт, то потрібно звертатися в суд про зняття арешту, якщо є підстави для цього і звертатися має власник автомобіля або особа за його довіреністю. Ви хоч знаєте з яких підстав накладено арешт на автомобіль і ким накладено арешт - судом чи виконавчою службою (дружина не може накласти арешт). З Росії власник може надіслати довіреність і вона буде дійсною.

~= А Д В О К А Т =~

Все то теорія. На практиці, коли у того чоловіка з дружиною явні конфлікти, скоріш за все нічого не вийде зробити, крім одного - поки це авто взагалі не забрали у Вас на штрафмайданчик (адже Ви не маєте зараз на нього жодних прав власності) - продати його на запчастини, однак треба знати, що то є нелегальна дія і за неї можна потрапити під кримінальну відповідальність. "Купивши" авто без оформлення документів (та без сплати належних податків державі) - Ви самі себе наразили на таке закінчення. Що тут ще скажеш. Ніякий суд не встановить право власності при таких обставинах - краще це знати зараз ніж розчаровуватись потім ще більше та понісши ще витрати. І нова довіреність мало допоможе, оскільки вже все стало офіційно відомо, і цей факт не зникне сам по собі. Як то говориться "скупий платить двічі".

Аноним (автор вопроса)

коли ми купляли авто ми незнали на арешт

Та вся справа в тому, що автомобіль ви не купували, на вас була оформлена тільки довіреність на керування автомобілем, а у власність автомобіль ви не отримали, тому що не укладався договір купівлі-продажу.

Аноним (автор вопроса)

Добрий день . Ми поговорили з дружиною - арешт накладений судом, він повинен сплатити 1000 доларів.( ринкова вартість авто 800дол. на сьогодні). Чи може дружина відмовитись від сплати і зняти з арешту.

Аноним

Так авто ж НЕ ВАШЕ! Буде довіреність "на зняття з арешту" і "на сплату 1000", - і лише потім можете "купувати" те, за що вже заплатили.

Чоловік тільки може звернутися в суд із заявою про зняття арешту з майна, оскільки автомобіль належить йому і нехай з дружиною домовляються як це краще вчинити, якщо дружина згідна іти на уступки.

руслан

Я купив авто поставыв на облик на себя. Тепер оказуется шо за першем власныком арешт . Шо робыты

~= А Д В О К А Т =~

Треба розбиратись, надсилати адвокатські запити тощо. Якщо цікавить юридичний супровід такої процедури - звертайтесь безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua або на САЙТ.

перевірити по базі МВС на кого зареєстровано на авто, перевірити наявність обтяжень і отримати про це документ (все це можна зробити на онлайн сервісах), знімати арешт в судовому порядку визнаючи право власності на авто (за наявності документів і позовні вимоги остаточно формулюються після отримання документів, необхідних для позову), якщо цікавить допомога (вже не безкоштовна), звертайтесь

Аноним

добрий день!!! я купив авто на іноземний регистрації а тепер хазяїн требує щоб я йому авто повернув і маю вид нього доручення!!!! що я маю робити!!!

стягуйте з власника кошти, які йому сплатили свого часу, правда, якщо є хоча б розписка про це та можуть бути ускладнення по строках давності і тд.

Аноним

В мене суди вже 5 років. Перший в адмінці: визнання протиправними дій працівників міліції. Докази - витяги з державного реєстру обтяжень рухомого майна, де все чисто. Відмовили. Другий позов про визнання права власності - відмовили. Третій позов про визнання недійсним договору (є проста письмова форма про передачу валюти за конкретний автомобіль), що був укладений під впливом обману - відмова. Четвертий на завтра перше засідання, про визнання договору нікчемним з витікаючими наслідками. Всі суди проходили до апеляцій. Кому цікаво пишіть на talin@ukr.net, поділюсь досвідом. Визнання права власності на авто... не тіштеся, то всі рішення куплені у суддів. Фактично машину купляють в таких випадках двічі. Я відмовився і 5 років "розважаюсь" у судах.

Дивна постановка вимог, тому й відмовляють. Про "під впливом обману" ймовірно просто на словах обман доводили... не дивно, що відмова. Взагалі доводити обман справа в 99 випадках програшна. А гроші стягнути з продавця авто за підтвердженням передання валюти, чому не зробили? І наразі вже не можна визнати право власності на авто куплене за довіреністю, суди таки поставили крапку в цьому питанні ....

Оксана

Доброго вечора, ми купили авто по довероністі третіі ліцо у нас пішло конфіскація авто хазяїн взяв кредит у фізичний особи під триста тисячі грифень. На ньому було 15 авто і він утік. І нам сказали, що коли будуть всі авто тоді будуть вирішувати і нас мало попередити. Наданий час наша машина сидить у продажі в інтренеті вже у Білій Церкві а машина була конфіскована у Чернівецькій обл. І нас ніхто не повідомив. Вона заразь на другій регістрацій. Що нам робити?

вы юридически не купили автомобиль и вы не являетесь ее собственником , и вас в принципе никто не должен был о чем то предупреждать. единственно -идти в суд и признавать за собой право собственности , при наличии доказательства оплаты за автомобиль

Аноним

Я купив авто зняте з учота як ставить на учот вана в арешти за алименти як таке може буть

~= А Д В О К А Т =~

Все може "буть", потрібно було перевіряти до купівлі і тоді ж шукати юристів, а не зараз, коли вже "труба" і "торба".

Аноним

Хотіли поставити авто на облік, як виявилося що переварені намерні знаки кузова та мотора, вони не співпадають, авто арештували, купували за генеральним дорученням, що можна зробити підкажіть

То не купували, а лише користувались. Шукайте, хто Вам авто давав, вимагайте повернення коштів, або добровільно віддасть, або у судовому порядку.

однозначно писати вимогу до "продавця" про повернення коштів, тільки звертатись не на підставі "переварених номерів", а на керуючись тим, що кошти сплачені безпідставно, з правової точки зору це так. Вимогу відправляти з описом та повідомленням, звісно, не зреагує, але до суду щоб піти, буде доказ настання строку виконання зобов*язання (опис та чек додаються до позову). І ще, гроші в суд. порядку можна буде стягнути (отримати позитивне рішення), якщо є дійсна розписка і строк давності не буде застосований за заявою іншої сторони (давність 3 роки).

~= А Д В О К А Т =~

Ага, якщо є докази "сплати цих коштів"... А якщо немає - то "продавець" скаже, що ніяких коштів не отримував, а авто надав лише в неоформлену оренду та ще й сам розраховує на кошти від тієї оренди. Ну не оформив її - це ж не злочин. Повертати кошти в такій ситуації - це дуже тонка робота, краще звернутись до фахівця для її супроводження, адже одним необережним рухом можна "похоронити" цю тему назавжди. Тому виберіть компетентного юриста з правої "синьої" колонки (клікніть на "синю" назву юриста) і зверніться на його персональну пошту, отриману після перегляду його профілю.

Аноним

Доброго дня! Зіткнулись і ми з проблемою купівлі автомобіля за генеральною довіреністю без розписки і купівлі продажу, а воно нажаль під арештом. Знаю ми до дорослі ЛОХИ. Продавець продав по довіреності, в Мрев нам сказали що арешт. Набрали продавця, божиться, клянеться що авто нормальне а власник за кордоном ну уточнить у нього. Сказав щоб набрали на другий день він все порішає і щоб не переживали. Скажіть будь ласка як дізнатися за що арешт і яка сума? І які подальші повинні бути наші дії?

Негайно беріть з того, хто "продав", розписку про суму коштів, яку сплатили. А щоб зрозуміти фінансові маштаби проблеми власника, то шукайте його за ПІП за доступними варіантами типу https://court.gov.ua/fair/

Може вийде знайти номер справи, за розглядом якої стягнення і арешт на майно, по номеру вже через реєстр суд. рішень можна дивитись суму, що програв власник, ну і передбачати реальність того "що він все вирішить"

Аноним

Хочете купити вживаний автомобіль ? Для чого ризикувати! перевірте його у нас! https://www.facebook.com/LegalAutoCheck перевірка автомобілів по всіх базах (арешти, застави, заборони на відчуження, перевірка власника) Legal Auto це он-лайн сервір щодо перевірки автомобіля перед покупкою на його юридичну чистоту !

Ярослава

Добрий день! При розлученні з чоловіком він наклав на машину арешт, хоча машина на мені. Як я можу чи він забрати чи прийняьи цей арешт з автомобіля. З чого все треба починати робити,Дякую за відповідь

як це при розлученні арешт? В порядку забезпечення позову? Треба бачити документ, на підставі якого арешт

Аноним

Купили пригане з Польші авто.Зробили розтаможку а при постановці на облік експерт твердить що переварений номер.Авто на штрафплощадці.Яка можливість поверути авто?Які виходи з таких ситуацій?

Ігор

Купив авто тиждень назад і хотів поставити на себе ,прийшов у мрео а там сказали що накладений арешт і справа передана у виконавчу службу і там у мрео мені сказали що зай заплатить штраф ,віднесе квитанцію у виконавчу службу і тоді знімлять арешт на протязі 3 днів але власник авто стверджує,що був у виконавчій і там сказали за 15 днів знімлять з арешту а довіреність ми робили на місяць,що зможете порадити на рахунок цієї ситуації?

Аноним

Авто в арешті після кримінального злочинну, справу начебто закрили. Які можуть бути проблеми?

Проблема може бути у тому, що арешт не зняли, і доведеться звертатись до суду.

Аноним

А чи можна продать авто по техпаспорту з наложеним арештом на заборону вітжуженя

Аноним

нет конечно

~= А Д В О К А Т =~

Можна віддати авто разом з тех.паспортом комусь для користування, і тоді всі проблеми будуть у того хто це "взяв" їздити. А як хто з вами розрахується за таке право користування - то вже інше питання.

Не можна, інакше притягнуть Вас до відповідальності.

Аноним

Правильно балаушко.~= А Д В О К А Т =~ нужно подставить другого!

~= А Д В О К А Т =~

Притягувати до відповідальності за те, що передав в користування авто іншій особі - ніяк не передбачено. А те що ця особа згодилась взяти в користування (чи навіть заплатила за це своєрідну "орендну плату") авто з невідомою "історією" - то це виключно її проблема в правовому полі. Тій людині, яка звернулась сюди за юридичною допомогою - така юридична допомога і повинна надаватись в правовому полі, а не заодно і "всім іншим людям планети". І не переживати за всіх людей світу, інтереси яких можуть "не співпасти". Тут немає жодного непристойного наміру! Нічого особистого - тільки "бізнес", як люблять говорити кохані для декого з присутніх - капіталісти по факту чи по духу. Бажали капіталізму, надоїв колективізм і "колгоспи"; думали, що саме ви - майбутні недооцінені олігархи, а не жебраки в них "на підхваті" - то їжте повними ложками... Чого ж возмущатись?

Аноним

Доброго дня. Машина куплена по генеральні довіреності, довіреність закінчилась хотіли продовжити власник помер, і виявилось що машина в арешті. Що нам робити???

~= А Д В О К А Т =~

Шукати адвоката для приготування доволі складного звернення до суду. Звертайтесь персонально.

Дмитро

Купив авто за договором купівлі-продажу у довіреної особи власником (у перекупа) у приватній конторі. При постановці на облік в іншій області "виліз" арешт. Провадження закрите, але арешт у МРЕВ не знятий. Що робити? Зв'язку з хазяїном немає (той що в ТП вписаний)

Альона

5167803250097677 допоможіть скільки можете. Донька у лікарні. А я мама одиночка. Кожна гривня важлива. Можливо в неї лейкоз . Дякую

При написании ответа используется разметка Markdown.