2772 дня назадАноним

У моєї сусідки-пенсіонерки в квартирі взагалі немає отоплення (котельня житлової зони давно зруйнована).У холоднечу топить газовою плитою на кухні,а в кімнаті електроконвектором. Таке " задоволення" дуже дороге.Чи можить вона оформити собі субсидію, якщо і далі буде топити електроконвектором ? Їй сказали, що потрібно зробити проект на таке опалення, поставити лічильник ( на день та ніч), що все це обійдеться їй більш як у 20 тисяч грн! Чи српавді це так?

Аноним

Электроконвектор - по сути простой тепловентилятор. Хотите - включаете. хотите. нет, это не опалення, а подогрев, который работает на электричестве. Проект делать нужно в случае если устанавливаете электроотопление - это другое. Хороший тепловентилятор мощностью 2 квт\час. т.е. за 12 часов (ночь) - 24 квт Х на 30 дней = 720 квт + холодильник. телевизор и т.д. Льготы - только на 100 квт, остальное оплачивается по полной. Двухтарифный счетчик (день / ночь) возможно съэкономит часть средств за счет меньшего тарифа в ночное время. НО при этом тариф в пиковые часы выше. чем обычно - палка о 2 концах.

Аноним

Субсидии даются отдельно по воде. теплу. содержанию дома и придомовой территории. мусору и т.д. В вашем случае субсидии по теплу не будет.

Алексей (ОКО)

Так звісно можливо. Якщо для опалення житлового приміщення одночасно використовується теплова енергія та/або природний газ та/або електроенергія, субсидія надається тільки на один вид палива. { Абзац третій пункту 2 із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ N 106 ( 106-2015-п ) від 28.02.2015, N 752 ( 752-2015-п ) від 23.09.2015 }

 Якщо в установленому порядку здійснено відключення споживачів

від централізованого теплопостачання та населення для обігріву приміщень використовує побутові електроприлади, то для розрахунку субсидій в опалювальний сезон застосовуються соціальні нормативи користування електропостачанням для індивідуального опалення. { Пункт 2 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ N 409 ( 409-2014-п ) від 06.08.2014 } Для більш детальної інформації зверніться в відділ субсидій.

При написании ответа используется разметка Markdown.