2763 дня назадВіталій

Доброго часу. Я сторона виконавчого провадження, боржник-фізична особа. Питання в чому: Виконавче провадження видане 27.07.2016; отримане по пошті боржником 05.08.2016. З якої дати потрібно вести відлік семи днів на добровільне виконання провадження? (чим обумовлено?) Які наслідки будуть, коли боржник письмово повідомив виконавчу службу і надав підтвердження про оплату 12.08.2016? надав копію звернення до суду про застосування розстрочки оплати 12.08.2016? (було два провадження. одне виконане відразу, на інше - часткова виплата і звернення до суду на надання розстрочки). ДЯКУЮ (vilarion@ukr.net)

у постанові виконавець встановлює строк виконання, якщо постанову отримано несвоєчасно, зверніться до ДВС із заявою. Постанова про відкриття в/п повинна надсилатись рекомендованою поштою. Заява про надання розстрочки не є підставою для зупинення виконавчих дій

~= А Д В О К А Т =~

Також зверніться в ДВС з заявою-клопотанням про встановлення пізнішої дати добровільного виконання в зв'язку із несвоєчасним отриманням постанови та в зв'язку із зверненням до суду про розстрочку або про зупинення виконавчого провадження (але потрібно додати копію заяви з відміткою суду або ухвали суд про те, що суд прийняв заяву до розгляду). Також паралельно зверніться до суду про зупинення виконавчого провадження в зв'язку із вирішенням питання про розстрочку, можливо суд своєю ухвалою теж для перестраховки паралельно зупинить виконавче провадження, адже "кашу маслом не зіпсувати". Тому що по-іншому настануть немалі штрафні санкції за несвоєчасне виконання.

Віталій (автор вопроса)

Анатолій, я Вам вдячний. Не впевнений, що ДВС адекватно відреагували, натомість потребували підтвердити всі виплати у стягувача. Лише коли стягувач підтвердить, що він не має ніяких притензій, тоді ДВС закриє провадження. Наскільки правомірні такі вимоги?

Вимоги вимагати підтвердження оплати правомірні

При написании ответа используется разметка Markdown.