2764 дня назадНеизвестный

Розтлумачте, будь-ласка, ситуацію. Ми з чоловіком прожили у моєму приватизованому будинку у цивільному шлюбі 6 років. Звичайно вели спільне господарство: щось купували, робили... Зарплатня у чоловіка була завжди у половину меньша за мою. Тепер пи хочемо розійтися, а він говорить що я йому маю сплатити. Варити і їсти був мій обовязок(так він говорив).

Будинку не приватизуються, а лише квартири. Хто власник будинку у Вас і коли будинок придбано та ким ? Я так розумію, ділити хочете спільне рухоме майно... В будь-якому разі можна розглядати визнати в судовому порядку факт проживання однією сім*єю без реєстрації шлюбу, але з Вашого питання не зрозуміло мету (що саме ділите та чи є на це документи)

~= А Д В О К А Т =~

Майно потрібно поділити по закону (якщо по добрій волі обох не виходить). Тобто все що було придбано до шлюбу - належить кожному окремо, а також всі подарунки та отримане по спадку. А все інше, тобто що нажите під час шлюбу (крім подарунків та отриманого як спадок) - ділиться між обома ПОРІВНУ. Ось і вся пісня. Незалежно від того хто отримував більшу зарплату, а хто меншу, хто варив їсти, а хто ремонтував меблі та інші речі, а хто прибирав житло частіше і хто скільки з'їв харчів чи випив горілки. Хіба що ще можна кожному залишити неподіленими такі речі, як робочі інструменти по спеціальності кожного та суто особисті речі: з одежі, санітарно-побутові тощо (крім предметів розкоші, дорогоцінностей, шуб, дорогих ювелірних виробів). Саме приблизно так поділить суд при зверненні з відповідним позовом, а можна це зробити цивілізовано добровільно, якщо немає бажання ще додатково платити немалі гроші адвокатам, судовий збір та інші витрати (за експертні оцінки та ін.). А якщо хтось із двох бажає залишити за собою якусь із спільних речей цілком із спільного майна, то може виплатити іншому за неї половину ринкової вартості з врахуванням % зносу.

Аноним

Юлия Викторовна! И дома приватизируют.

~= А Д В О К А Т =~

Приватизований чи ні будинок - в даному випадку не це ж є суть питання. А в головному Ю.В. правильно відповіла.

Ну якщо автор звертається за консультацією і консультує юриста щодо можливості приватизації будинку...:))), думаю, таким авторам краще не заважати в їх висновках..

При написании ответа используется разметка Markdown.