2737 дней назадОльга

Ситуація така: у мене помер батько. Я звернулася до державного нотаріуса і написала заяву на спадщину. Мій брат написав відмову від спадщини у мою користь. Пройшло 6 місяців і нотаріус сказав,що я єдиний спадкоємець. Але документів на будинок(будинкова книга і технічний паспорт)немає. Вони загубились. І нотаріус сказав звернутись у БТІ і взять копію документів. Я звернулась у БТІ,а там мені сказали,що без офіційного запиту нотаріуса ми вам не можемо надати документи. Я обратно звертаюсь до нотаріуса.Він мені сказав, щоб я звернулася у суд. Так як нема правоустановлюючих документів. На даний час у нас у місті не працює суд. Підскажіть як мені оформити спадок, куди мені звернутись,бо получилось замкнуте коло. З повагою Ольга.

~= А Д В О К А Т =~

Можу запропонувати Вам оформити та направити запит адвоката (навіть дистанційно) у БТІ. Зверніться безпосередньо на ел.скриньку: advocate-s@i.ua для продуктивного діалогу. Чекаю.

даже по запросу адвоката правоустанавливающие документы на квартиру вам не выдадут, у вас единственный способ через суд признавать право собственности за вами в порядке наследования, если суды на оккупированных территориях, необходимо выяснять какой суд на подконтрольной территории Украины рассматривает дела по вашему городу

Аноним

Техпаспорт и домовая книга никогда небыли правоустанавливающими документами на недвижимость. Домовая книга - это вообще тетратдь, которая даже в СССР не была утверждена никаким нормативным документом. Что у Вас вообще есть на дом?

При написании ответа используется разметка Markdown.